11 psychologische trucs om anderen te begrijpen en te krijgen wat je wilt

door Skip

17 September 2017

11 psychologische trucs om anderen te begrijpen en te krijgen wat je wilt
Advertisement

Ieder mens is een uniek en speciaal individu, maar psychologen blijven steeds maar gedragsmodellen ontdekken die we allemaal gebruiken. Als je deze modellen, die in alle opzichten psychologische trucs zijn, leert kennen en beheersen dan kan je die gaan gebruiken om wat er ook maar om je heen is in handen te krijgen.

En juist om deze magische en tegelijkertijd simpele mentale trucs ten volle te gebruiken en te leren hebben we een samenvattend schema in elkaar gezet dat je ongetwijfeld zeker, maar dan ook echt heel handig zult vinden!

Advertisement
tips

tips

1. Vind je iemand leuk? Om te kijken of het gevoel wederzijds is kies je een woord en elke keer wanneer hij/zij juist dat ene woord gebruikt glimlach je en laat je genoegen blijken. Als diegene jou leuk vindt dat gaat hij/zij het zeker veel vaker gebruiken. Als je graag wilt dat mensen het eens zijn met je wanneer je een mening deelt, zeg dit dan al knikkende, want zo geef je het gezegde een gevoel van waarheid mee.

Advertisement
newstracklive

newstracklive

3. Wil je graag dat mensen je serieus nemen wat je zegt? Vertel hen dan dat wat je zegt jou is geleerd door je vader, mensen hebben in het algemeen vertrouwen in wat ouders zeggen.

globalonlineacademy

globalonlineacademy

4. Wil je een kampioen worden in Steen papier schaar, misschien om een weddenschap te winnen? Stel daarom gewoon een willekeurige vraag voordat het spel begint, want zo raakt de tegenspeler in verwarring en zal deze in zulke gevallen worden verleid tot het kiezen van schaar.

wikipedia

wikipedia

5. Wenste je ook wel eens dat de metro s'ochtends niet zo vol was? Wanneer je op drukke plaatsen bent, kijk dan recht voor je in de richting waar je heen wilt en dan zal je zien dat mensen ruimte voor je maken.

graphicstock

graphicstock

6. Als er een liedje in je kop blijft zitten en je wilt ervan af, denk dan aan hoe het liedje eindigt. Volgens het Zeigarnik-effect proberen de hersenen dingen te herinneren die we niet af hebben gemaakt, dus als je aan het einde van het liedje denkt dan ben je snel in staat om het te vergeten.

Advertisement
donnamoderna

donnamoderna

7. Wil je graag dat jouw kinderen broccoli eten? I?n plaats van hen te vragen of ze broccoli willen, vraag hen of ze 2 of 5 stukjes willen. Doordat ze met een nummer antwoorden hebben ze hun beslissing genomen en door zich deelgenoot te voelen zullen ze er een beetje van eten. Deze truc kan je gebruiken in soortgelijke situaties. 

flickr

flickr

8. Wil je graag dat iemand je helpt om dozen te verslepen of dingen te tillen die aardig zwaar zijn? Terwijl je diegene de zaken in zijn/haar handen duwt, vergeet dan niet om iets te zeggen op zo'n manier dat de aandacht niet uitgaat naar jouw hulpvraag maar naar wat je zegt.

Advertisement
graphicstock

graphicstock

9. Als je iemand op het punt staat een hand te geven, zorg er dan voor dat je handen warm genoeg zijn. Een warme hand schudden staat voor een vriendelijkheid en positieve vibe.

pixabay

pixabay

10. Wat die ander ook heeft gezegd, probeer het te parafraseren en het te herhalen. Hoewel je in wezen hetzelfde zegt, heeft degene die naar je luistert het idee dat jij een goede luisteraar bent.

Advertisement
11 psychologische trucs om anderen te begrijpen en te krijgen wat je wilt - 11

11. Als je wilt dat iemand jou steunt of helpt bij iets, begin dan het verzoek met de bepalende woorden: "Ik heb jouw hulp nodig" Mensen hebben er een hekel aan om zich schuldig te voelen en daarom zullen ze je helpen!

Advertisement