Scheld Je Veel, Slaap Je Weinig En Ben Je Rommelig? Volgens Wetenschappers Heeft Dat Het Volgende Te Betekenen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Scheld Je Veel, Slaap Je Weinig En Ben…
Deze machine kan meer dan drieduizend liter water per dag halen... uit de lucht Zoon gedraagt zich arrogant en beledigt zijn moeder: zij schrijft hem een brief die de wereld over is gegaan

Scheld Je Veel, Slaap Je Weinig En Ben Je Rommelig? Volgens Wetenschappers Heeft Dat Het Volgende Te Betekenen

5.427
Advertisement

Als jij iemand bent die in z'n jeugd nooit gedaan heeft wat ouders van je vroegen, dat je vroeg naar bed moest gaan, altijd netjes moet praten op elk moment en je kamer netjes houden, nou dan mag je best een complimentje krijgen. Waarom dan? We kennen je niet, maar toch lijkt je gedrag te voorspellen dat je best wel een intelligent persoon bent. En wij zijn niet de enigen die dat denken, experts denken het namelijk ook!

Als je altijd op je donder hebt gekregen om je slechte gewoontes is het misschien gewoon het inzicht dat jij hebt in dingen dat niet altijd wordt begrepen door mensen... Lees maar!

Intelligente mensen gebruiken soms krachttermen.

Psychologen stellen ter discussie dat schelden ook inhoudt dat je slecht bent opgevoed en een beperkte woordenschat hebt. Met het volgende experiment hebben ze het tegendeel bewezen.

Enkele onderzoekers hebben vrijwilligers gevraagd om zoveel mogelijk scheldwoorden uit te spreken. Degenen die de meeste scheldwoorden wisten waren ook diegenen met een hoger IQ! Ook de spreekvaardigheid van deze mensen steeg ver boven dat van de mensen uit die een beperkt aantal beledigingen kenden.

Er moet sowieso bij worden gezegd dat een intelligent persoon ook in staat is om zijn taalgebruik af te stemmen op de situatie en woorden te vermijden die niet gepast zijn of zelfs gewoon niets te zeggen.

Creatieve en talentvolle mensen gaan veel vaker later naar bed 's avonds.

Jaren lang hebben deskundigen kunstenaars en andere briljante geesten onderworpen aan een nauwkeurige analyse, en zodoende kwamen zij tot een heel exacte conclusie namelijk dat de "nachtdieren" vaak ook het intelligentst zijn.

Als jij een van de mensen bent die niet vroeg kan gaan slapen dan mag je je gelukkig rekenen! Dan hoor je bij het gezelschap van Charles Darwin, Winston Churchill en Elvis Presley.

Advertisement

Rommelige kamers en briljante geesten gaan goed samen

Onderzoekers van de Universiteit van Minnesota nemen het op voor mensen die rommelig zijn. Ze zeggen namelijk dat mensen die hun werkplekken niet schoon en geordend houden zich uitsluitend kunnen concentreren op datgene wat echt belangrijk is en al het andere vergeten.

Anderzijds zien geordende mensen niet meteen de ernst in van de problemen omdat hun aandacht uitgaat naar het opgeruimd houden van het bureau.

De onderzoekers bevestigen ook dat een verwarrende omgeving de creativiteit kan stimuleren en ervoor zorgen dat je uit de gestelde kaders kan vluchten.
Dacht je iemand te zijn die geen manieren had, rommelig bent en slechte gewoontes hebt? Nu zal je hoe je bent door andere ogen bekijken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Ontvang de beste artikelen!

Schrijf je in opCurioctopus.nlom de beste verhalen van de week niet te missen.

Met het inschrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met de Privacy Policy vanCurioctopus.nl

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt