Mondkapjes: De ECHTE Reden Waarom Japanners Ze Dragen Zal Je Verbazen

door Skip

15 Januari 2017

Mondkapjes: De ECHTE Reden Waarom Japanners Ze Dragen Zal Je Verbazen
Advertisement

Wanneer je het hebt over Aziatische landen zoals China, Japan of Zuid-Korea komen er verschillende beelden in je op. Je denkt misschien eerst aan de schitterende tempels of de jaarlijkse kersenbloemen die in bloei staan, maar als je goed nadenkt zijn ook ultramoderne steden en aparte modestijlen gemakkelijk voor de geest te halen. Van de talloze aparte gekkigheden die we zien en allemaal kennen uit het Oosten is dat wel de wijdverspreide gewoonte van Aziaten om mondkapjes te dragen wanneer ze de deur uitgaan. Maar de reden waarom ze dit doen gaan ver voorbij aan gezondheidsredenen of de wil om zichzelf te beschermen tegen vervuilende stoffen, maar waarom ze ze wel dragen zou je misschien wel kunnen verrassen...

via rocketnews24.com

Advertisement

Willen ze zichzelf beschermen? Niet alleen dat...

Willen ze zichzelf beschermen? Niet alleen dat...

via rocketnews24

Van de verschillende Aziatische landen waar ze mondkapjes gebruiken, is Japan toch wel het land waar mensen er het meest gebruik van maken. En dat de productiviteit van de stadsbewoner (of van een student) zo serieus wordt genomen dat het gebruik van deze preventiemethoden is gerechtvaardigd, zijn de beweegredenen voor het gebruik van deze maskers echter met de tijd veel veranderd.
Zoals al is opgemerkt door verschillende ontwikkelingspsychologie-experts, is het plaatsen van een mondkapje en oordopjes indoen een manier om te voorkomen dat anderen met hen interactie hebben. Deze tendens heeft veel te maken ermee dat jonge Japanners, net als vele van hun leeftijdgenoten in de wereld, meer gewend zijn aan indirect contact in plaats van face-to-face contact.

Advertisement

De praktische gevolgen van een hulpstuk dat onderhand gemeengoed is geworden.

De praktische gevolgen van een hulpstuk dat onderhand gemeengoed is geworden.

qz

Kou is onder andere een reden voor Japanners om deze mondkapjes te gebruiken. In plaats van sjaals te gebruiken, vinden Japanners dat het voldoende acceptabel is om dan mondkapjes tegen de kou te gebruiken in de winter. Voor veel vrouwen is het mondkapje het te dragen accessoire geworden wanneer ze snel weg moeten van huis en ze niet voldoende tijd hebben gehad om zich op te maken.

Een kwestie van mode

Een kwestie van mode

Copyright 2017 Thomson Reuters.

In Aziatische landen is de aandacht die er door jongeren aan modetrends wordt besteed altijd al groot geweest. Zo is ook een onogelijk hulpstuk als een antismogmasker tot een modeaccessoire verworden. Er zijn al veel bedrijven die ze in vele ontwerpen en kleuren maken, sommige hebben zelfs een geur erin verwerkt die de spijsvertering zou stimuleren en helpt bij afvallen...

In wezen is een middel dat gebruikt wordt om de verspreiding van ziektes te voorkomen die zich door de lucht verplaatsen veranderd in een excuus om de interactie met elkaar tot een minimum te beperken en ook dat je jezelf niet hoeft te accepteren zoals je bent... ook zonder een laag make-up. Wat denk jij ervan?

Advertisement