Haar dochtertje zal het niet halen maar moeder zet de zwangerschap toch door voor orgaandonatie

door Skip

05 Maart 2017

Haar dochtertje zal het niet halen maar moeder zet de zwangerschap toch door voor orgaandonatie
Advertisement

Nadat Keri en Royce Young ouders waren geworden van een jongetje, waren ze verheugd dat ze ook een meisje zouden krijgen. In de 20ste week van de zwangerschap kregen ze te horen dat hun kindje anencefalie had, een ernstige aandoening die een normale ontwikkeling van de schedel in de weg staat. Toen deze diagnose werd gesteld kwam het moment om een beslissing te nemen...

Advertisement

Keri en Royce Young.

Keri en Royce Young.

Keri Young

Anencefalie kan zich in verschillende gradaties manifesteren, maar in het geval van hun baby'tje was er geen hoop. In de daaropvolgende echografieën konden artsen niets anders zeggen dat Eva maar enkele minuten na de bevalling in leven zou blijven. Dit wetende hebben de ouders, met name Keri, een moedige beslissing genomen, namelijk de zwangerschap niet afbreken zodat haar organen kunnen worden gedoneerd aan diegenen die ze nodig hebben.

Advertisement
Keri Young

Keri Young

Eva's lichaampje groeit en werkt ondanks alles zoals het hoort. In een post op Facebook, die de nodige stof doet opwaaien, en veel ontroering en discussies teweeg bracht, vertelt ze over haar beslissing.

"Ons kindje heeft een puntgaaf hartje, puntgave lever, nieren en longen, alleen zijn haar hersenen dat niet. We weten nu dat ze anencefalie heeft en dat ze niet meer zal leven. We stonden voor een aantal verschrikkelijke keuzes, maar we hebben besloten om de zwangerschap door te zetten. We willen Eva, dat leven geven betekent, laten groeien zodat ze ook andere mensen een leven kan geven met haar organen. Het was een moeilijke beslissing om te nemen. De komende weken kunnen we haar perfecte hartje horen kloppen, voelen schoppen, dat ze hikt en dit allemaal in de wetenschap dat we een paar uur met haar door kunnen brengen. Zoals je wel zult begrijpen zijn we er kapot van, maar willen we graag de positieve kant zien van onze beslissing en te genieten van de momenten die we met haar mogen doorbrengen en dankbaar voor de impact die ze met haar tijd op deze wereld heeft, kan maken op het leven van anderen."

Keri Young

Keri Young

Haar verhaal heeft zoveel mensen ontroerd dat ze mensen op de hoogte is gaan houden van Eva's groei om bij mensen orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Daarnaast geeft ze ook antwoord op vragen over de aandoening, maar ook op de aanmerkingen die mensen hebben. "We weten dat er verhalen zijn van verkeerde diagnoses en verhalen die anders afliepen dan artsen voorspelden, maar wij verwachten geen wonderen. In de tussentijd genieten we van de tijd die ons met haar zal worden gegeven en van al het positieve dat haar verhaal losmaakt nog voordat ze op deze wereld komt."

Advertisement