Samen kilootjes aankomen betekent volgens een onderzoek dat je relatie goed is en daar zijn we blij mee

door Skip

15 Maart 2017

Samen kilootjes aankomen betekent volgens een onderzoek dat je relatie goed is en daar zijn we blij mee
Advertisement

Heb je wat kilootjes erbij en krijg je nu je spijkerbroek niet meer dicht? De persoon van wie je houdt en je steunt kan hier schuldige zijn! Volgens een onderzoek is samen zwaarder worden met je partner een synoniem voor een goed lopende relatie. Dat zegt het Center for Biotechnology Information. In situaties terechtkomen die slecht zijn voor je gezondheid is natuurlijk weer andere koek, maar gelukkig zijn is ook belangrijk in een relatie!

via ncbi.nlm.nih.gov

Advertisement
Ryan Ruppe/Flickr

Ryan Ruppe/Flickr

Volgens het onderzoek dat is uitgevoerd door het Amerikaanse instituut is het lichaamsgewicht van de partner in de gaten houden een manier om uit te vinden of mensen echt bij elkaar passen. Er deden 169 koppels mee aan het onderzoek; zij moesten twee keer per jaar hun lichaamsgewicht noteren. Bij elke ontmoeting vond er ook een gesprek plaats met een psycholoog, bij wie er verslag werd gedaan van de situatie thuis en de relatie zelf.

Er is een overduidelijk verband naar boven gekomen tussen de chemie van partners en hun gewichtstoename. Het gebeurde dat een paar stellen gingen scheiden; dit was op een bepaalde manier al voorspeld door de onderzoekers.

Natuurlijk hebben de onderzoekers ook de link proberen te leggen tussen de resultaten: de stellen die elkaar aanvulden hadden weinig behoefte eraan om nog andere mensen aan te trekken of om indruk te maken op de partner. Een goede relatie hebben voedt het vertrouwen dat de een de ander zal accepteren ook met wat kilootjes meer.

Andersom deden degenen die probeerden af te vallen of slank te blijven dit ook om voor anderen in vorm te blijven en zelfs voor een mogelijke minnaar.

Advertisement
upload.wikimedia.org

upload.wikimedia.org

Zoals de mensen achter het onderzoek benadrukken willen zij gewichtstoename niet goedpraten of daarop hopen en dat alle regels voor een goed eetpatroon moeten worden overtreden. Gewoon lekker leven met iemand betekent ook dat je vaak buiten de deur gaat eten of dat je jezelf en je partner een overdaad aan lekkernijen voor twee gunt.

De onderzoekers voegen er ook aan toe dat een koppel waarbij de relatie werkt, vaker slechte eetgewoontes kunnen vermijden gedurende een lange periode in tegenstelling tot mensen die stress hebben en ontevreden zijn. Je komt samen ook makkelijker aan maar de plannen om af te vallen zijn dat ook.

Als je dus een paar zwembandjes extra hebt kan dat gelijkstaan aan een stabiele relatie, maar het is ook belangrijk om te sporten en gezond te eten!

Kunnen jullie je vinden in het onderzoek? Is het volgens jullie goed omo liever een fijne relatie te hebben dan een perfect lichaam?

Advertisement