Zet jij melk ook in de deur van de koelkast? FOUT! Waar moet je 'M wel neerzetten?

door Skip

22 Maart 2017

Zet jij melk ook in de deur van de koelkast? FOUT! Waar moet je 'M wel neerzetten?
Advertisement

Naar het zich laat aanzien kan je de boodschappen al niet eens meer in de koelkast doen zonder daarbij na hoeven te denken, en schijnbaar hebben de meeste mensen hun etenswaren verkeerd in de koeling gezet. Neem bijvoorbeeld het melkpak dat we in de deur van de koelkast plaatsen. Misschien zetten we het daar neer omdat het gemakkelijk pakken is (wie wil er 's morgens moeite doen wanneer je met je slaperige kop en dito bewegingen en gaan zoeken naar de melk?). Hoe dan ook, we doen er goed aan om deze gewoonte te veranderen.

via goodhousekeeping.co.uk

Advertisement

Melk mag niet in de deur staan. Maar wat is dan wel de juiste plaats?

Melk mag niet in de deur staan. Maar wat is dan wel de juiste plaats?

commons.wikimedia.org

De Engelse site Good Housekeeping gaat het ons vertellen. Melk moet, net als alle andere zuivelproducten (kaas, mozzarella, boter, yoghurt...) in het midden van de koelkast worden geplaatst. In de deur komt alleen sap, zoetigheid, sauzen en conserven te staan die natuurlijke conserveringsmiddelen hebben.

De reden hiervan is dat de deur namelijk de minst koude plek is in de koelkast en staat bovendien aan de meeste temperatuurschommelingen bloot. Melk zou dan vaker veel sneller zuur worden als je het daar zou neerzetten.

De bovenste planken in de koelkast zijn geschikt voor etenswaren die niet te hoeven worden gekookt, zoals vleeswaren en restjes.

Het onderste gedeelte waar het 't koudst is, dat zou de plek moeten zijn voor producten die goed bewaard moeten worden, zoals rauwe vis en vlees

Wat dan nog overblijft is de groentela: Hier leg je groenten en fruit in, gescheiden van elkaar.

Op de site wordt het ook aangeraden om de temperatuur in stellen tussen de 1 en 4 graden Celsius en nooit warm eten in de koelkast te plaatsen. De warmte die dit afgeeft zou de houdbaarheid van ander eten kunnen beïnvloeden en voor nare voedselvergiftigingen zorgen.

Er zijn ook producten die NIET in de koelkast moeten worden bewaard zoals tomaten die hun smaak verliezen wanneer ze op zo'n lage temperatuur worden bewaard en uien beïnvloeden het andere eten dat in de koelkast staat.

Koffie, honing en knoflook kan je beter buiten de koelkast bewaren.

Nu je weet hoe je de koelkast wel moet indelen, is het moment gekomen om dat maar eens te gaan doen!

Advertisement