Op haar twaalfde scoort dit meisje beter op de IQ-Test dan Einstein en Hawking

door Skip

20 Mei 2017

Op haar twaalfde scoort dit meisje beter op de IQ-Test dan Einstein en Hawking
Advertisement

Rajgauri Pawar is een Engels meisje met Indiase roots die op haar twaalfde zowel Einstein als Stephen Hawking in het stof laat bijten wanneer ze de standaard IQ-test maakte om haar intelligentie te bepalen. De leerlinge uit het graafschap Cheshire heeft de toets gemaakt die is georganiseerd door de British Mensa. Ze is niet alleen het instapniveau van 'genie' gepasseerd maar heeft ook hoger gescoord dan de twee wetenschappers.

via independent.co.uk

Advertisement

Een zeer hoge score.

Een zeer hoge score.

Indian Express/The Independent

Rajgauri behaalde een score van 162 (het referentiemodel dat gebruikt wordt is die van het VK). Daarmee heeft ze niet alleen Einstein en Hawking met twee punten verslagen maar is ook de eerste onder de achttien met het hoogste resultaat dat ooit is behaald tot nu toe. Volgens een verklaring van Mensa die volgde op de bekendmaking van de uitslag hoort zij bij die selecte groep van 20,000 mensen van over de hele wereld die erin zijn geslaagd om deze score te halen.
In een interview dat ze gaf aan ITV News zegt ze: "Die dag was ik de enige van mijn leeftijd die de test deed, de anderen waren allemaal behoorlijk veel ouder dan ik. De eerste pagina was vrij makkelijk, maar langzamerhand werd de test steeds moeilijker. Ik ben blij met het resultaat maar ik denk niet dat het terecht om mij te vergelijken met hen [red. de wetenschappers]."

Door het resultaat dat ze heeft behaald is Rajgauri officieel lid geworden van de exclusieve British Mensa IQ Society, om daarbij te mogen horen moet je bij de 2% van de wereldbevolking horen die het hoogste IQ heeft.

Advertisement