Je Lichaam Kan Je Met Deze 8 Symptomen Een Maand Vooraf Waarschuwen Voor Een Hartaanval - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Je Lichaam Kan Je Met Deze 8 Symptomen…
Koolhydraten vormen een echte bedreiging voor het hart, niet vetten Diepblauwe zee en een toefje roze: ontdek het strand waar je kunt zwemmen met flamingo's

Je Lichaam Kan Je Met Deze 8 Symptomen Een Maand Vooraf Waarschuwen Voor Een Hartaanval

12.015
Advertisement

Zoals je weet is voorkomen beter dan genezen. Zo kan een symptoom worden geïsoleerd en het kwaad in zijn vroege verschijningsfase worden bestreden. Voor dit artikel wilden wij 8 symptomen verzamelen die een voorbode kunnen zijn van een hartaanval een maand voordat deze plaatsvindt. We bespreken niet lichte symptomen maar echt ongewone verschijnselen in het lichaam. Het is natuurlijk niet de insteek om hypochondrie aan te moedigen, maar meer een stimulans om steeds beter het lichaam te leren kennen en ernaar te luisteren wat het je te vertellen heeft.

via: caring.com

8. Ongewone vermoeidheid.

Vermoeidheid die als verrassing komt is een symptoom dat vaker vrouwen dan mannen treft. We bedoelen niet de standaard vermoeidheid die je voelt door de bezigheden, maar dat je echt de grootste moeite hebt om vooral aan het einde van de dag de gewoonste dingen te doen.

7. Buikpijn

Mannen en vrouwen kan dit symptoom dat een voorteken is, evengoed treffen, zelfs in 50% van de gevallen. De klachten zijn onder andere een opgezette buik, misselijkheid (zowel bij een lege als volle maag) en in het algemeen een beetje van de leg zijn.

Advertisement

6. Slapeloosheid

Slapeloosheid kan een zorgfactor zijn vooral bij vrouwen en brengt doorgaans een hoge mate van stress en 'er niet bij zijn met je hoofd' met zich mee. De klachten zijn onder andere moeilijk in slaap kunnen vallen als wel heel vroeg wakker worden 's ochtends.

5. Kortademigheid

Benauwdheid, m.a.w. dyspneu, doet zich voor wanneer het moeite kost om diep in te ademen. Dit komt in 40% van de gevallen voor, zowel bij mannen als vrouwen, zes maanden voordat een hartaanval plaatsvindt. Mocht het, algemeen bekeken, dit niet zijn, dan is het altijd goed om even wat dingen te laten testen.

4. Haarverlies

Hoewel dit een veelvoorkomend verschijnsel is, kan ook haarverlies een alarmsignaal zijn voor mannen en vrouwen, vooral wanneer dit snel gebeurt aan de haargrens.

Advertisement

3. Onregelmatige hartslag

Aritmie (onregelmatige hartslag) en tachycardie (versnelde hartslag) zijn terugkerende symtomen die voorlopers zijn, zeker wanneer er geen externe oorzaken zijn aan te wijzen zoals angst hebben of ongebruikelijke fysieke inspanning. Vooral wanneer de verschijnselen ook na enkele minuten blijven aanhouden, ga dan naar een arts.

2. Overmatig zweten

Overmatig zweten kan een alarmsignaal zijn wanneer dit niet aan factoren zijn gekoppeld als hitte of de menopauze. We hebben het natuurlijk over een extreem gevoel van warmte. dat lijkt op het hebben van koorts en hoort bij het soort zweten waarbij de bedlakens kletsnat zijn midden in de nacht. 

1. Pijn op de borst

Pijn op de borst is een veelvoorkomend verschijnsel en vooral bij mannen wordt het direct in verband gebracht met een hartaanval. Het gevoel van pijn en druk op de borst spreidt zich uit naar de armen (vooral naar de linker), kaken, hals en maag. In ieder geval niet een symptoom om licht mee om te springen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt