10 Geheimen Die Het Personeel Van Fastfoodketens Je Nooit Zouden Vertellen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 Geheimen Die Het Personeel Van Fastfoodketens…
Zin om blij te zijn? Deze 9 verhalen laten je niet onbetuigd. 30 ongelukken die op het punt staan te gebeuren dankzij deze

10 Geheimen Die Het Personeel Van Fastfoodketens Je Nooit Zouden Vertellen

10.723
Advertisement

Een fastfoodrestaurant, we kennen ze allemaal en we hebben er vaak genoeg over gehoord. Op fastfoodketens werd jarenlang neergekeken en nu wordt er door hun geprobeerd om zich aan te passen aan publiek dat steeds meer eist op het gebied van eten en dat het gezond, maar toch snel is (wat zou je anders aan "fast" hebben...) en tegelijkertijd de kwaliteit opschroeven.

Hieronder hebben we een aantal feiten en trucjes om jezelf zo nu en dan deze zondige lekkernijen te gunnen op een zo gezond mogelijke manier 

10. Drukke uren kiezen

Al is het vinden van een plaatsje lastig en de drukte groter, in de spitsuren (11-13 en 18-20) wordt het meest verse eten geserveerd dat klaar wordt gemaakt terwijl je wacht. 

9. Verse patat zonder zout

Friet wordt doorgaans gezouten nadat het gebakken is. Dus mocht de friet die er al is een beetje oud uitzien, vraag dan om patat zonder zout. Dan moeten ze wel vers bakken!

Advertisement

8. De geur is onweerstaanbaar

Als het je wel eens gebeurd is dat je een fastfoodrestaurant binnenliep puur omdat je de geur niet kon weerstaan die eruit kwam, dan moet je weten dat dit niet zo maar toeval is: veel restaurants laten de deuren van de keuken open of zijn zo gemaakt dat de geuren uit de keuken kunnen ontsnappen.

7. Cola is goedkoper dan alle andere dranken

Is het je ook opgevallen dat vaak de dranken met prik minder kosten dan de gewone ijsthee? Dat heeft twee redenen. Prik stimuleert de eetlust (en daardoor eet je meer) en zoete dranken lessen de dorst niet (dus drink je meer)).

6. Waarom is friet altijd zo lekker?

Je moet weten dat aardappelen niet het enige ingrediënt is dat in patat zit. Er zitten ruim 19 andere ingrediënten in die ze onweerstaanbaar moeten maken en de smaak versterken...

5. Vermijd de vroege ochtend...

Hoewel er met een vroege vogel zijn niets mis is, geldt dat totaal niet voor fastfood. Direct nadat de keuken weer open is, dan is het waarschijnlijker dat er nog resten zitten en vrijkomen van de chemische middelen die 's nachts zijn gebruikt bij de reiniging.

4. Milkshakes zijn een bom suiker

Ondanks dat er verschillende soorten bestaan en ketens met 'dieetvarianten' zijn gekomen, het is belangrijk om te weten tot 2 tot 3 keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker bevat.

3. Er zijn steeds meer calorieën in gaan zitten met de jaren...

Niet alleen de porties zijn toegenomen in de loop der jaren, ook de calorieën. In vergelijking met de hamburger uit de jaren 80 hebben de hamburgers van vandaag 75% meer calorieën. In patat zit er zelfs het dubbele (+190%) en in pizza "slechts" 70% meer.

2. Waar is het bestek gebleven?

Ooit afgevraagd waar het bestek is gebleven in fastfoodrestaurants? Er zijn er veel die denken dat dit verklaart wordt doordat het eten lekkerder is als je het met je handen eet, en dat je dus meer eet.

1. Oppassen bij de frisdrankautomaten!

Dispensers worden natuurlijk wel schoongemaakt (we willen niet aan het attente personeel twijfelen), maar ze zijn ware bacteriehaarden en wel om deze twee redenen: ze worden door iedereen en alles gebruikt en er zitten veel suikers in. Een waar paradijs voor bacteriën!

Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt