Wie zegt dat kinderen 8 uur moeten slapen? Dit zeggen experts

door Skip

12 November 2017

Wie zegt dat kinderen 8 uur moeten slapen? Dit zeggen experts
Advertisement

Iedereen weet dat slapen essentieel is om te kunnen beschikken over de benodigde energie zodat zelfs de simpelste taken kunnen worden gedaan overdag, maar wanneer het over kinderen gaat, hoelang moeten zij dan precies slapen?

Iemand zou instinctief kunnen antwoorden dat een kind 8 uur moet slapen per dag, maar soms zijn de standaard 8 uur niet genoeg. Dit is wat de experts erover te zeggen hebben

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Gedurende een congres waaraan experts uit de sector hebben deelgenomen en is gehouden bij de American Academy of Sleep Medicine, zijn er verschillende analyses meegenomen in de overweging aangaande het verband tussen de kwantitatieve uren slaap per dag en de resultaten van de kinderen die zijn onderzocht. Hier kwamen de volgende conclusies uit...

De onderzoeken die zijn gedaan lijken te suggereren dat als je een kind gezond wil laten groot worden, dat dit het aantal uren is per etmaal (tukjes meegerekend) dat het zou moeten volmaken op basis van zijn leeftijd:

4-12 maanden, 12-16 uur slaap
1-2 jaar, 11-14 uur slaap
3-5 jaar, 10-13 uur slaap
6-12 jaar, 9-12 uur slaap
13-18 jaar, 8-10 uur slaap

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Het lijkt dus evident dat kinderen die 13 worden het alleen dan zich kunnen veroorloven om slechts 8 uur te slapen, en sowieso, op die leeftijd zou het beter zijn om 10 uur per etmaal te slapen. Niet alleen dat, ook volgens het Consensus Statement of the American Academy of Sleep Medicine staat de opvatting dat kinderen voldoende moeten slapen om geen gezondheidsklachten te krijgen, want niet lang genoeg dagelijks slapen zou negatief van invloed zijn en zou kunnen leiden tot ziekten als obesitas, hoge bloeddruk, diabetes en depressie.

Het is dus duidelijk. Slapen is geen extra, maar een noodzaak van het lijf en moet het ook als zodanig worden geacht!

Advertisement