7 beroemde huizen in de wereld, gebouwd op de meest onwaarschijnlijke plekken

Janine image
door Janine

31 December 2017

7 beroemde huizen in de wereld, gebouwd op de meest onwaarschijnlijke plekken
Advertisement

Ieder van ons heeft een concept van hoe zijn eigen huis moet zijn en iedereen voelt zich op een bepaalde manier thuis. Het is ongetwijfeld moeilijk om je thuis te voelen in een 152 cm breed huis die verticaal ontwikkeld is, of in een gebouw te wonen dat door een weg doorkruist wordt. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele gektes in de architectuur, die huizen bouwde op plaatsen die iedereen onmogelijk zou noemen. Hier is een lijst van de 7 meest ongewone huizen ooit.

Advertisement

Crooked House, Verenigde Staten

Crooked House, Verenigde Staten

Don McCullough/Flickr

Dit huis bevindt zich op een strand van North Carolina: de balken die het ondersteunen zijn erg precair omdat het zout en het slechte weer ze hebben aangetast. Op het huis is een verkoopbord bevestigd, maar we betwijfelen of iemand lekker slaapt in dit huis!

Advertisement

Casa do Penedo, Portugal

Casa do Penedo, Portugal

Pablo García Chao/Wikimedia

Tussen de bergen van Noord-Portugal, in de buurt van de gemeente Fafe, ligt dit huis dat in een rots is gebouwd. In werkelijkheid is het huis gemaakt door vier grote rotsblokken gecombineerd met het toevoegen van de vloer en het plafond: de bouw heeft twee jaar in beslag genomen, van 1972 tot 1974. De eigenaren gebruikten het voor een periode als residentie, maar tegenwoordig is er een lokaal museum gevestigd.

Keret House, Polen

Keret House, Polen

Panek/Wikimedia

Het smalste huis ter wereld bevindt zich in Warschau, Polen, en op het breedste stuk is het 152 cm. Ondanks de grootte, is het van binnen zeer aangenaam. Het is ingebed tussen twee bestaande gebouwen en heeft een keuken, een badkamer en een slaapkamer op drie verdiepingen.

準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia/Flickr

準建築人手札網站 Forgemind ArchiMedia/Flickr

De Oude Molen, Frankrijk

De Oude Molen, Frankrijk

Pablo altes/Wikimedia

Dit huis dateert uit de zestiende eeuw en zijn bijzondere uiterlijk, net als zijn positie, heeft ook de aandacht getrokken van de schilder Claude Monet, die het op een schilderij heeft geschilderd. Het bevindt zich in Normandië, boven de Seine: als gevolg van de vele ongelukken veroorzaakt door het instorten van de houten brug die het huis ondersteunt, is deze vervangen door een betonnen brug.

Advertisement

Het Drijvende Huis, Frankrijk

Het Drijvende Huis, Frankrijk

Pierre/FLickr

Deze in Frankrijk geplaatste woning is slechts één van de vele drijvende huizen die over de hele wereld te vinden zijn: de architecten zijn gefascineerd door het idee om hun ideale omgeving te kunnen bouwen dat omringd wordt door een adembenemend uitzicht zoals een waterspiegel. Dergelijke huizen hebben noodzakelijkerwijs grote ramen nodig om van een 360° uitzicht te genieten.

Maunsell Sea Forts

Maunsell Sea Forts

Russss/Wikimedia

Deze militaire forten werden gebouwd op de rivier de Theems en op Mersey tijdens de Tweede Wereldoorlog: hun doel was om het Britse leger te verdedigen tegen het Duitse leger. Sommige forten werden vernietigd tijdens het conflict, anderen werden onmiddellijk daarna afgebroken. De overigen werden bezet door piratenradio's voordat ze volledig werden verlaten.

Advertisement

Gate Tower Building, Osaka

Gate Tower Building, Osaka

DVMG/Wikimedia

Dit is een voorbeeld van wat er gebeurt als er een geschil is tussen twee partijen: in het specifieke geval van het Osaka-gebouw was het een geschil tussen de eigenaar van het gebouw en het snelwegenbedrijf van de stad. De eerste was niet van plan het gebouw af te breken, de tweede was vastbesloten om de route niet te verplaatsen. Uiteindelijk werd alles 'opgelost' met de aanleg van de weg door het gebouw.

Advertisement