Een Duitse start-up brouwt voor fans van fitness het eerste bier dat veel eiwitten bevat

door Skip

09 Mei 2018

Een Duitse start-up brouwt voor fans van fitness het eerste bier dat veel eiwitten bevat
Advertisement

Een succesvolle onderneming komt niet niet ver als het niet gesteund wordt door een innovatief idee, waarmee direct en doeltreffend wordt ingespeeld op de behoefte van potentiële klanten. Breken met de traditie, ook al is het maar lichtjes, is een fundamentele voorwaarde voor succes voor het merendeel van start-ups die andere businessmodellen hebben dan degenen die hen zijn voorgegaan.

Juist in deze categorie valt het idee dat we zometeen gaan bespreken: een Duitse start-up (het land is ook niet toevallig) heeft bier gemaakt waar veel eiwitten in zit zodat sportschoolfanaten belangrijke voedingstoffen binnenkrijgen zonder dat ze aan smaak hoeven in te leveren.

via Joybraeu.de

Advertisement
JoyBräu

JoyBräu

Het revolutionaire bier JoyBräu werd gepresenteerd tijdens de FIBO, een van de belangrijkste fitnessbeurzen ter wereld. Zo'n drank als dit op een evenement dat is gericht op een gezond lichaam heeft natuurlijk voor ophef gezorgd, maar uitlege werd gauw gegeven: er zit geen alcohol in JoyBräu en elke fles bevat 21 gram proteïnen en andere dingen die belangrijk zijn voor het herstel en de opbouw van spieren na het trainen.

Het idee ontstond door te kijken naar de doelgroep: na het einde van de training zijn veel mensen het gewend om speciale proteïnedranken of soms etenswaren waar veel eiwitten inzitten in hun dieet te integreren. Wat is er nou beter dan een verfrissend biertje dat de dorst lest nadat je hebt gezwoegd in de sportschool?

Z'n smaak is te vergelijken aan klassieke bieren, maar is iets minder bitter en heeft min of meer wat extra aroma volgens Tristan Bruemmer, een van de bedenkers ervan.

Daarbij kan genieten van een drankje maken dat er momentjes komen van groepsbinding en gezelligheid na de training, dingen die je niet ziet bij andere producten in dit marktsegment.

Dus, als je echt proteïnesupplementen wilt gebruiken, dan kan je dat maar beter doen (nadat je natuurlijk advies hebt ingewonnen bij een arts) met een lekker fris drankje, en je lekker kunt kletsen met je buurman die op de loopband naast je stond.

Advertisement
JoyBräu

JoyBräu

Advertisement