Geen enkel dieet zal nooit echt werken als je jezelf eerst niet een hele belangrijke vraag stelt

door Skip

19 Mei 2018

Geen enkel dieet zal nooit echt werken als je jezelf eerst niet een hele belangrijke vraag stelt
Advertisement

De gebeurtenissen die mensen doorgaans ertoe bewegen om te gaan diëten die kennen we allemaal wel: het meedogenloze moment dat eraan komt dat je je bikini gaat passen, je gaat naar een belangrijke ceremonie toe, de tijd na je zwangerschap. Allemaal omstandigheden die voor spanning kunnen zorgen en het gevoel geven dat je niet voldoet, waardoor je begint aan strakke diëten die zelfs misschien niet eens door een professional zijn aanbevolen. Maar waar we ons echter zelden op concentreren zijn echter de werkelijke reden waarom we graag ons uiterlijk willen veranderen. Als we daar niet grondig naar kijken, zo waarschuwen experts, is de kans kans dat je iemand terugziet in de spiegel die houdt van zich zelf en die geen slachtoffer wordt van terugvallen, echt heel klein. 

Advertisement

Waarom wil je gaan diëten?

Waarom wil je gaan diëten?

Antonio Ferrari

Een dieet moet, om geslaagd te mogen zijn, twee kenmerken hebben: het dieet moet bewust worden gedaan, en er moet een aantoonbare verandering zijn in het lichaam, maar die echter eerst vooraf moet worden gegaan door een mentale verandering.
Zoals - onder anderen - Samir Sukkar, directeur van een vooraanstaande Italiaanse kliniek gespecialiseerd in voeding duidelijk maakt, is "een dieet een traject met zijn eigen moeilijkheden, dat niet alleen tot verandering in het eetpatroon moet leiden van iemand, maar ook tot een grote verandering in de manier van denken".

Dit betekent bijvoorbeeld dat je moet stoppen met dingen roepen als "ik moet gaan diëten" en in plaats daarvan zinnen zegt als "ik moet mijn dieet veranderen", minder focussen op exacte hoeveelheden die je eet zodat je kunt uitzoeken op wat voor een manier eten van invloed is op hoe je bent; dat je het idee je eigen maakt dat deze verandering je een beter gevoel gaat geven van jezelf in z'n totaliteit. Als je niet eerst dit stadium doorloopt, dan loert altijd de kans dat je in verkeerde voedingsgewoonten vervalt, en daarnaast loop je het risico altijd slechtgehumeurd te zijn!

Dus als je nu in een fase bevindt waar je het begin aan het plannen bent van een dieet, vraag jezelf dan af wat je niet leuk vindt aan jezelf, waarom je vindt dat je dat ene ding wilt veranderen, informeer jezelf over de mogelijkheden die je hebt. Dan zal je zien dat als je eerlijk antwoord hebt gegeven op deze vragen, hoe zwaar de weg dan ook zal zijn, hoor je altijd een stem achter je die je zal aansporen om op de gekozen weg te blijven zonder in het ongezonde terecht te komen.

Advertisement