5 prima redenen om single te blijven... totdat je iemand vindt die je tijd waard is

door Skip

21 Juni 2018

5 prima redenen om single te blijven... totdat je iemand vindt die je tijd waard is
Advertisement

Liever gelukkig alleen dan ongelukkig samen. We kennen dit wel, we hebben dit misschien wel in een of andere vorm uitgesproken, gezegd als wijze raad tegen een vriend die net uit een moeilijke relatie is gekomen.

En toch kan niemand zich beschermd wanen en er niet nog eens in terechtkomen: in relaties die voortslepen, mensen die niet goed bij je passen, mensen bij wie je bent, meer uit angst voor eenzaamheid dan om echte liefde.

Hier zijn vijf redenen om net zo lang single te blijven totdat je iemand vindt die echt je tijd waard is.

Advertisement
pxhere

pxhere

  1. Je zwaktes accepteren is niet makkelijk.

    Veel relaties waarbij er geen sprake is van harmonie, die eindigen omdat de ander, die aanvankelijk onder de indruk is van je sterke kanten, uiteindelijk niet je zwakke kanten kan accepteren. Wachten op de juiste betekent dat je iemand zoekt die van je houdt zoals je bent, niet om wat diegene gelooft dat je bent of om hoe jij wilt overkomen. Veel van dat soort mensen die zijn er niet en een solide stel bestaat uit twee mensen die elkaars gebreken accepteren.

    Iemand die zo is, van wie je ook houdt om zijn of haar gebreken en die ook terug van jou houdt, is je tijd waard.
     
  2. Des te selectiever, des te groter de kans is dat de relatie voortduurt

    Als je lang hebt gewacht om moeite te doen voor een relatie, dan zal je ook meer gemotiveerd zijn om er alles aan te doen dat deze relatie blijft bestaan. Wachten op de juiste persoon betekent dat je selectief bent, dingen niet forceert, je weet te herkennen wanneer je de juiste chemie hebt en dat deze niet gemakkelijk is op te heffen.

    Mensen die zich daarentegen in de ene na de andere relatie storten, liegen tegen zichzelf en de ander, houden zichzelf voor de gek: ze zien affiniteit die er niet is, en hebben pijn wanneer deze illusies verdwijnen als deze worden ingehaald door de realiteit en alles eindigt.

Advertisement
5 prima redenen om single te blijven... totdat je iemand vindt die je tijd waard is - 2

3. De "tegens" van elke relatie

Een relatie hebben, elke relatie, ook degene waar je het gelukkigst in bent, heeft zijn voors en tegens. De tegens zijn natuurlijk dat je je vrijheid, je ruimtes en je tijd gedeeltelijk verliest en kwijtraakt. Als je iemand bent die meer individualistisch is ingesteld, weeg dan goed af wat je met je keuzes inlevert. Wegen de 'voors' in onbeduidende relaties zwaarder/lichter dan de 'tegens'?

Is het niet beter om deze prijs te betalen wanneer het echt de moeite waard is?

4. Er is geen maatschappelijk stigma meer

Vrijgezellen en oude vrijsters (vooral deze laatsten) werden vaak in de beklaagdenbank gezet vanwege hun gedrag en werden ze als slecht veroordeeld door de maatschappij. We leven vandaag in een wereld waarin deze vooroordelen bijna verdwenen zijn. Het aantal mensen dat trouwt onder de dertig is nog nooit zo laag geweest in de geschiedenis.

Enkele onderzoeken hebben overigens aangetoond dat mensen die trouwen wanneer ze tussen de 28 en 32 zijn, dat het dan minder waarschijnlijk is dat ze gaan scheiden dan mensen die eerder deze grote stap zetten.

Peter Drier/Wikimedia

Peter Drier/Wikimedia

5. Het overkomt je wanneer je het 't minst verwacht

Hoeveel stress hebben mensen die continu aan 'het zoeken zijn?' Misschien is het dit zoeken zelf, de spanning en angst die het bij hen veroorzaakt, dat ervoor zorgt dat ze niet klaar zijn voor een belangrijke ontmoeting. Je leven rustig leven, zonder het gevoel te hebben dat je iets of iemand 'mist' zorgt voor de nodige rust om jezelf open te stellen voor de ander, dat diegene je kan leren kennen zoals je echt bent. Mensen ontmoeten elkaar, zij zoeken elkaar niet.

Advertisement