10 tech-Gadgets die al bestaan en die je het leven in positieve zin kunnen veranderen

door Skip

07 Juni 2018

10 tech-Gadgets die al bestaan en die je het leven in positieve zin kunnen veranderen
Advertisement

Ieder van ons, de een meer, de ander minder, maakt gebruik van technologie. Hoe zeer technologie ook naar beneden wordt gehaald, heeft het voor een aanzienlijke versimpeling van het dagelijks leven gezorgd en heeft het de deuren geopend naar mogelijkheden. Als je denkt dat je leven nog te ingewikkeld is, dan komt dat misschien doordat je nog niet de juiste technologie gebruikt, of heb je misschien geen idee van welke mogelijkheden je dit kan bieden. Hier is een lijst van dingen die wel uit de toekomst lijken te komen, maar die nu al gewoon beschikbaar zijn.

Advertisement

Robotbijen

Robotbijen

channel4

Tegenover het aantal bijen dat steeds maar blijft dalen, is door middel van technologie nu een oplossing tegenover gezet. Deze hele kleine drones vervullen tot in de perfectie de rol van verstuivers, waardoor planten en bloemen zich kunnen vermeerderen. Honing kunnen ze echter op dit moment nog niet maken, maar wie weet wat de toekomst in petto heeft!

Advertisement

Nachtlampen op het toilet

Nachtlampen op het toilet

illumibow

Ben je het ook zat om in het donker rond te dwalen in de angst dat je je tenen stoot tegen de deurpost of je hoofd stoot aan de muur waarvan je dacht dat dit een deur was? Deze LED-lamp kan je onder de WC installeren en zal deze je de goede weg naar de wc wijzen. Het zachte, niet fel gekleurde licht zal jou of anderen sowieso niet uit je slaap houden.

Honingverzamelaars

Honingverzamelaars

honeyflow

Deze bijenkist, die op een vogelhuis lijkt biedt niet alleen een schuilplaats voor bijen, maar biedt ook de mogelijkheid om honing direct af te tappen zonder de bezige bijtjes al teveel te storen. Zet de pot gewoon onder de kraan, zet het hendeltje om en... voilà. 

Een masker tegen snurken

Een masker tegen snurken

VVFLY Electronics / indiegogo

Dit ding dat is ontwikkeld door een Chinees bedrijf belooft de kwaliteit van je slaap te verbeteren door eventueel gesnurk te onderbreken. Hoe dan? Door precieze vibraties vrij te geven die speciaal zijn ontworpen voor het reguleren van de ademhaling. Waarom zou je deze uitvinding al als valide beschouwen? Het is namelijk geen prototype meer, maar is hij al op de markt gebracht.

Draagbare scanner

Draagbare scanner

linksquare

Als je graag uitsluitend gezond en echt eten wilt halen, dan is deze scanner wat voor jou: er kan eten mee worden geanalyseerd, vloeistoffen en andere materialen en kan hij je zeggen wat het meest verse product is vergeleken met andere. Misschien zal zo'n scanner op een dag in smartphones zitten!

Advertisement

Privacymasker voor gebruik tijdens gesprekken

Privacymasker voor gebruik tijdens gesprekken

gethushme

Praat je niet graag in het openbaar aan de telefoon omdat je bang bent dat iemand kan horen wat je zegt of uit angst dat je iemand overlast bezorgt? Met dit masker verhelp je dat probleem. Hiermee kan je praten aan de telefoon zonder risico dat anderen je horen of dat je mensen stoort.

Hoelahoep van de laatste generatie.

Hoelahoep van de laatste generatie.

vhoop

Het is tijd om de hoelahoep weer op te pakken. Dit is eigenlijk een hele efficiënte manier van training om je lichaam in vorm te houden en vet te verbranden. Je moet er echter wel eentje halen die technologisch veel geavanceerder is. Er zijn namelijk een paar van in de handel die kunnen bijhouden hoe intens je het ding gebruikt en die je interessante gegevens over de sessie en je gezondheid kunnen laten zien.

Advertisement

Intelligente kattenbak

Intelligente kattenbak

litter-robot

Ook geen zin om de kattenbak te verversen? Dit type is een slimme omdat hij automatisch solide uitwerpselen scheidt door ze in een afzonderlijk compartiment te plaatsen. De eigenaar hoeft niets anders te doen dan deze te legen.

Trolley die je automatisch volgt

Trolley die je automatisch volgt

cnet / youtube

Als je ook zo bang bent om je koffer kwijt te raken op een vliegveld, dan heeft dit bedrijf aan jou gedacht. Ze hebben er namelijk eentje gemaakt die de eigenaar overal volgt. De koffer is bijvoorbeeld verbonden met een Bluetooth-armand en houdt altijd een bepaalde afstand aan.

Advertisement

Cover die verslaving tegengaat

Cover die verslaving tegengaat

Als technologie teveel wordt, dan is dit wat je moet doen. Ben je tot het inzicht gekomen dat je een soort van verslaving hebt ontwikkeld voor je smartphone? Dan is dit de cover die je moet gaan halen, want als je de telefoon daar eenmaal in hebt gestoken, dan zal het hoesje zich vergrendelen voor een bepaalde tijd die alleen kan worden aangepast door een beheerder.

Advertisement