Meer dan 100 mopshonden die werden gered uit een illegale fokkerij

door Sarah Nichele

12 Juni 2016

Meer dan 100 mopshonden die werden gered uit een illegale fokkerij
Advertisement

Het fokken van honden kan behoorlijk winstgevend zijn, maar het vereist flink wat inspanning en geld om de honden in goede gezondheid te houden tijdens hun verblijf bij jou als fokker. Helaas zijn niet alle hondenfokkers per definitie hondenliefhebbers en sommige fokkers zijn meer gericht op de winst die ze kunnen behalen dan op de kwaliteit van leven van de arme dieren. 

In november 2015 redde het lokale politiekorps van Tonopah (een stad in Arizona) meer dan 100 honden, waaronder 129 mopshonden en 3 Franse buldogs, van een illegale fokkerij waar de dieren onder erbarmelijke omstandigheden leefden.

In samenwerking met een aantal dierenartsen zette het politiekorps onmiddellijk een campagne op poten om de adoptie van deze dieren te bevorderen door een speciaal telefoonnummer beschikbaar te stellen. In afwachting van hun adoptie werden de honden ondergebracht bij het Maricopa Animale Safe Haven, een hersteloord voor dieren die in dienst zijn van het politiekorps, waar ze de nodige medische zorg kregen.

via fox10phoenix

Advertisement
Meer dan 100 mopshonden die werden gered uit een illegale fokkerij - 1

Hoewel de eigenaren van de honden tijdens de beslaglegging ontkenden dat de dieren waren bestemd voor de verkoop, behandelde het Maricopa Animal Safe Haven deze zaak toch als een illegale fokkerij en verkooppunt van honden

Advertisement