Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig voor deze spinaziepannenkoekjes... ZONDER bloem

door Sarah Nichele

28 Januari 2016

Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig voor deze spinaziepannenkoekjes... ZONDER bloem
Advertisement

In de wintermaanden is het belangrijk om goed en gezond te eten, om er zeker van te zijn dat we de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen die bescherming bieden tegen het koude weer en de kwaaltjes die daar mee gepaard gaan. Spinazie is een belangrijke bron van ijzer, vitaminen, kalium en vezels. Het verbetert ons immuunsysteem en als spinazie regelmatig wordt gegeten, kan het bloedarmoede voorkomen.

Spinazie wordt dan ook veelvuldig gebruikt in uiteenlopende recepten en kan worden gebruikt in verschillende gerechten voor elke gelegenheid. In dit recept wordt spinazie gebruikt als twist op de klassieke pannenkoek. Deze spinaziepannenkoek is ook nog eens glutenvrij, omdat er geen bloem wordt gebruikt. 

via Instagram

Advertisement
Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig voor deze spinaziepannenkoekjes... ZONDER bloem - 1
Advertisement

Ingrediënten

Ingrediënten

4 eiwitten
Spinazie of snijbiet, gekookt en fijngehakt
een snufje peper en zout

Bereiding

Bereiding

Gebruik een blender om de grove spinazie te mengen met de eiwitten en de peper en zout, totdat het een vloeibaar geheel is geworden.

Laat een paar druppels olie vallen op een koekenpan en verspreid dit over het hele oppervlak. Giet een soeplepel van het beslag in de pan en laat het een paar minuten bakken.

Draai de pannenkoek om en bak het geheel in een paar minuten gaar.

Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig voor deze spinaziepannenkoekjes... ZONDER bloem - 4

Het gerecht is klaar! De pannenkoeken kunnen worden belegd naar eigen smaak of worden gebruikt als flatbread: probeer in combinatie met gebakken ui en olijfolie, gekookte wortelen en roomkaas. Of voeg een paar blaadjes rucola toe, met cherrytomaatjes en parmezaanse kaas. 

De mogelijkheden zijn eindeloos, laat je fantasie de vrije loop!

Advertisement