Je merkt dat je in een uitgestrekte woestijn bevindt... dan zie je een kubus... - Leer jezelf kennen met deze korte test

door Skip

18 September 2017

Je merkt dat je in een uitgestrekte woestijn bevindt... dan zie je een kubus... - Leer jezelf kennen met deze korte test
Advertisement

Deze test verschilt van alle andere tests die er te vinden zijn op internet. Met deze test kan je je onderbewuste beter leren kennen, het gedeelte van onszelf dat buiten ons bewustzijn om werkt. In de psychologie hoort dat gedeelte bij het stukje van de geest waar je niet direct bij kunt, maar kan wel worden verkend door technieken als hypnose, psychotherapie, subliminale boodschappen. Ben je ook benieuwd om meer te weten te komen over je onderbewuste?

Laten we beginnen met deze kleine test. Het is belangrijk om alleen de eerste indrukken die je krijgt, vast te houden. Schrijf ze eventueel op een papiertje.

Advertisement

Je bevindt je in een woestijn, uitgestrekt, verlaten en je bent helemaal alleen. Maar dan ineens zie je een kubus...

Je bevindt je in een woestijn, uitgestrekt, verlaten en je bent helemaal alleen. Maar dan ineens zie je een kubus...

1. Beschrijf de kubus: hoe groot is hij? Waar staat hij precies? Ligt hij begraven in het zand of zweeft hij in de lucht? Beweegt hij? Heeft het strakke lijnen, of heeft het geen vaste vorm?

Er zijn geen juiste antwoorden, er is alleen maar jouw verbeelding. Denk nog een beetje over het scenario dat is ontstaan in je hoofd voordat je verdergaat. De details zijn erg belangrijk.

2. Je bent dus in een woestijn en er staat een grote kubus voor je neus, maar je ziet ook een trap: zie hem voor je in je hoofd. Waarvan is hij gemaakt, hoe lang is de trap? Is hij nieuw of al versleten? Waar staat hij ten opzichte van de kubus? Erboven of eronder?

3. Stel je nu voor dat je een paard ziet in de woestijn. Beschrijf hem. De belangrijkste dingen zijn: hoe ver staat hij van je af en wat is hij aan het doen. Beweegt 'ie of staat hij stil. Hoe ziet hij eruit?

4. Probeer nu een paar bloemetjes neer te zetten in de woestijn? Hoeveel had je in gedachten? Waar groeien ze? Waar staan ze in vergelijking met de kubus, de trap, het paard en het zand?

5. Het begint nu te stormen: denk na over de details. Wat voor een storm is het? Gebeurt het op een afstandje of is de storm dichtbij? Krijgt het paard er op de een of andere manier mee te maken, of de bloemen, de kubus of de trap? 

Advertisement

Nu ben je er klaar voor om de test te gaan interpreteren. Waar staan de kubus, het paard, de trap, de storm en de bloemen symbool voor?

Nu ben je er klaar voor om de test te gaan interpreteren. Waar staan de kubus, het paard, de trap, de storm en de bloemen symbool voor?

De kubus is je ego

De kubus is je ego
 • Hoe groot de kubus is staat symbool voor hoe jij jezelf als persoon ziet. Als het een grote kubus is, dan ben jij waarschijnlijk iemand met veel zelfvertrouwen en goede organisatievaardigheden. Als 'ie eerder klein is dan ben je misschien een verlegen en bescheiden persoon dat niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat.
 • Als je een kubus voor je hebt gezien die bedekt was met zand dan wil dat zeggen dat je vrij nauwkeurig bent en dat je probleemplossing goed kan sturen. Stond de kubus op het zand, dan ben je pragmatisch en weet je heel goed wat je wilt van het leven.  Als de kubus beweegt, of om zijn as draait dan ben je iemand die uit de kaders kan stappen en vaak niet strookt met stereotypen.
 • Als het in de lucht hangt dan heb je de geest van een kunstenaar en ben je origineel en creatief.
 • Als de kubus transparant is dan wil dat zeggen dat je nog in een ontwikkelingsfase zit in je binnenwereld, qua overtuigingen en wat je lekker vindt: je bent aan het bouwen. Als de kubus daarentegen echter solide is dan bevind je jezelf in een volwassen fase en kan je moeilijk van mening veranderen.

De trap staat voor je vrienden

De trap staat voor je vrienden

Afhankelijk van hoe jij de trap voor je hebt gezien kan je veel uit opmaken over de vrienden die het dichtst bij je staan en de band die je hebt met hen.

 • Als de trap de kubus raakt dan heb je in het verleden veel problemen op kunnen lossen met de steun van je vrienden en heb je een hechte band met hen. Als de trap er ver vandaan staat daarentegen, des te groter is dan de behoefte om alleen te zijn en de oplossingen puur op eigen kracht te vinden.
 • Als de trap lager staat dan de kubus dan heb je een leidende rol in je vriendengroep. Als ze beiden op gelijke hoogte staan dan zie je hen als jouw gelijken. Als de trap de hoogte in gaat of hij staat hoger dan de kubus dan hebben je vrienden een grote invloed op jouw persoonlijkheid.
 • Een trap die in goede staat verkeert betekent dat je vooral vrienden hebt die je pas hebt leren kennen. Als de trap echter oud is of versleten dan gaan je vriendschappen tot jaren terug en heb je misschien de behoefte om ze weer te vernieuwen.
 • Zie weer het aantal treden voor je: Als er meer dan 5 zijn dan heb je weinig vrienden, je beschouwt hen als je beste vrienden. Als er veel meer treden zijn dan is het waarschijnlijk dat je een grote kring aan kennissen hebt met wie je oppervlakkige banden onderhoudt.

Het paard is je partner

Het paard is je partner

Dit denk je onbewust over je partner....

 • Dacht je aan een stevig werkpaard? Dan wens je iemand met wie je een gezin wil stichten en op wie je bouwen kan. Als er eerder een magisch paard zoals een Pegasus of een eenhoorn, dan heb je nog niet de partner gevonden waarvan je altijd gedroomd hebt.
 • Misschien is het paard geboeid door de kubus en snuffelt het dier er misschien aan? Dan ben je een echt stel dat samen een bestendige en duidelijke band met elkaar heeft opgebouwd. Als je geen partner hbt, dan is dit wel wat je wenst te hebben.
 • Staat het paard ver van de kubus of loopt het er vandaan? Dan vertrouw je je partner niet volledig en geef je jezelf niet al teveel bloot.

Advertisement

De bloemen staan voor je kinderen

De bloemen staan voor je kinderen

De bloemen staan voor het aantal kinderen dat je wenst te willen krijgen.

 • Sommige mensen zien alleen een enkele bloem in de woestijn, weer anderen een volle bos kleurrijke bloemen.
 • De kleur en het uiterlijk van bloemen kunnen je iets zeggen over de gezondheid van je kinderen die jij bij hen ziet, zowel op psychologisch als fysiek vlak.
 • De plek waar de bloemen staan ten opzichte van de kubus is veelzeggend over de band die je met hen hebt.

De onweersbui staat symbool voor je angsten

De onweersbui staat symbool voor je angsten

De storm is een visualisatie van je angsten, de zorgen die je hebt om jezelf en je omgeving. Het is toonaangevend voor hoe je leven ervoor staat en het kan je helpen angsten te herkennen waar je je niet bewust van bent.

 • Als de storm ver verwijderd is van je en zich aan de horizon bevindt dan ben je in staat om de confrontatie met je angsten aan te gaan en ben je er klaar voor om dat te gaan doen.
 • Als het stormt en de kubus, het paard, de trap en de bloemen ermee te maken krijgen dan krijgen de zorgen de overhand in je leven. In deze gevallen is het goed om te bedenken dat er altijd een oplossing is, ook al is deze moeilijk uitvoerbaar.

Vond je deze test leuk? Had je er iets aan om iets meer over je onderbewuste zelf te weten te komen? Deel het met je vrienden!

Advertisement