Heb Je Bloedtype 0Rh+? Dit Zijn De Dingen Die Je Moet Weten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Heb Je Bloedtype 0Rh+? Dit Zijn De Dingen…
Mensen Zijn Ooit In Dierentuinen Gezet Om Te Bekijken, Dit Is Iets Triests Om Nooit Te Vergeten Ze Verkennen Een 17e Eeuws Scheepswrak En Vinden Er… Iets Eetbaars!

Heb Je Bloedtype 0Rh+? Dit Zijn De Dingen Die Je Moet Weten

4.409
Advertisement

Vanuit een bepaald perspectief zou je kunnen stellen dat de bevolking kan worden onderverdeeld in vier categorieën. Ieder van ons heeft namelijk een bloedtype dat in een van die vier groepen valt. Wat het verschil maakt is de aanwezigheid van min of meer twee specifieke proteïnen in de rode bloedlichaampjes. Als alleen proteïne A aanwezig is, dan is het bloedtype A. Hetzelfde geld voor proteïne B. Als beide aanwezig zijn is de bloedgroep AB, en als dit niet zo is dan is de bloedgroep 0. Er is nog een ander onderscheid dat gemaakt wordt en te maken heeft met de Rh-factor. Ook in dit geval bepaalt de afwezigheid van een bepaald proteïne de bloedgroep Rh-Negatief en andersom als het aanwezig is.

Dit moeten de mensen weten die bloedgroep 0Rh+ hebben...

Mensen die de bloedgroep 0+Rh hebben kunnen bloed geven die dezelfde bloedgroep en Rh-factor heeft.

Aan de andere kant kunnen de mensen met bloedgroep 0Rh+ bloedtransfusies krijgen van elke donor met bloedtype 0. Nu deze beperking bekend is, zijn er ook nog andere dingen waar er rekening mee gehouden moet worden

Mensen met deze bloedgroep zijn ook zeer ontvankelijk voor het krijgen van ziektes, schildklierproblemen, maagzweren, obesitas en kunnen hart- en vaatziekten krijgen  

Om deze reden moeten mensen met bloedtype 0Rh+ bijzonder goed op hun gezondheid letten.

Om het ontstaan van ziektes die horen bij dit bloedtype is het deze mensen aan te bevelen genoeg te bewegen gedurende de week en overdag zoveel mogelijk in beweging te blijven. 

Advertisement

Er zijn echter ook positieve dingen te zeggen over dit bloedtype. Mensen met bloedgroep 0Rh+ zijn ook vaak heel energiek.

foto: pixabay.com

Sommige experts zijn van mening dat er ook een specifiek dieet bestaat per bloedgroep, aangezien dit laatste ook de keuze van etenswaren beïnvloedt, net zoals dat het geval is bij de vatbaarheid voor ziekten.

Voor mensen met bloedtype 0 zijn koolhydraten de grote vijanden, in het bijzonder aardappelen en mais. Koffie heeft een bijzonder irriterende werking en zou daarom moeten worden vermeden. In plaats daarvan zouden er zeevruchten en vette vis gegeten moeten worden. In vergelijking met alle andere groepen wordt in deze groep vlees het beste verteerd, ook al moet varkensvlees zoveel mogelijk worden vermeden. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt