Poetin Wil Monsanto Klein Krijgen Door Rusland De Eerste Exporteur Van Niet-Gemodificeerd Voedsel Te Maken - Curioctopus.nl
x
Poetin Wil Monsanto Klein Krijgen Door…
17 Uitvindingen Die Je Moet Hebben. Nu. Spektakel In Amsterdam Verwelkomt De Grootste Zeevloot Ter Wereld

Poetin Wil Monsanto Klein Krijgen Door Rusland De Eerste Exporteur Van Niet-Gemodificeerd Voedsel Te Maken

21 November 2016 • Door Skip
4.883
Advertisement

Rusland is per definitie de tegenpool van de VS, en ook van de teveel verwesterde wereld in het algemeen. In z'n laatste uitlatingen laat Poetin doorschemeren dat het tsarenland zich wil onderscheiden ook op het gebied van voedsel. Waar in de laatste decennia de VS op epidemische wijze het concept van voorverpakt, industrieel verwerkt, en niet te vergeten bewerkt voedsel verspreidde, wil Poetin dat zijn land binnen afzienbare tijd de eerste exporteur van niet-gemodificeerde etenswaren wordt, waarbij dit in een milieubewuste trant wordt gedaan.

Poetin is nooit voorstander geweest van het beleid van Monsanto en ook niet van bewerkt voedsel.

Daarom hield hij een toespraak voor het Russisch parlement waarin hij aangaf Rusland het gidsland wilde laten worden in de export van niet-genetisch gemodificeerd voedsel waarbij er ook nog zorg wordt gedragen voor het milieu.

De Russische president heeft de voedselproductie in de Verenigde Staten fel bekritiseerd. Dat land zou geen kwalitatief goed, gezond en ecologisch verantwoord voedsel aan de man brengen

Poetin zegt in zijn verhaal: "We zijn niet alleen in staat om onszelf van voedsel en water te voorzien uit eigen land en waterreserves, - Rusland kan ook nog eens de grootste leverancier worden van voedsel dat op een bewuste manier geproduceerd en van hoge kwaliteit is. Dit is iets wat westerse leveranciers niet meer kunnen leveren waarbij je niet moet vergeten dat de vraag naar dit soort voedsel blijft toenemen."

Advertisement

Waarschijnlijk maakt Poetin een biologische en duurzame doelstelling onderdeel van zijn strategie.

foto: twitter.com

"Tien jaar geleden importeerden we het gros van onze voedselproducten, en waren we puur afhankelijk van import. Nu plaatst Rusland zich in het rijtje van exporteurs. Vorig jaar is de opbrengst van de export van Russische landbouwproducten opgelopen tot wel 20 miljard dollar. Dit is een kwart meer dan de inkomsten die we krijgen uit wapenhandel en een derde van de inkomsten van gasexport"

In Poetins gedachten zal Rusland volledig in staat zijn om de binnenlandse markten te voorzien van Russisch landbouwproducten voor 2020. Deze uitspraak volgt op de recente beslissing van het Kremlin om de productie van bewerkt voedsel in Rusland te staken. Een grote stap voorwaarts in de strijd tegen Monsanto.

Tags: RuslandEtenPersonages
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt