Deze klimaatveranderingsfoto's had je liever niet willen zien

Skip

13 Februari 2017

Deze klimaatveranderingsfoto's had je liever niet willen zien
Advertisement

De gevolgen van klimaatverandering gaan alle soorten aan die op aarde leven: mensen, planten en dieren. Hoewel wij mensen de mogelijkheid hebben om ons (min of meer) aan te passen aan de syijgende temperaturen en nieuwe grondstoffen kunnen vinden, zijn dieren en planten vaak overgeleverd aan onze beslissingen. Wat kunnen we dus in praktisch opzicht doen om de wereld waarin we leven te helpen met overleven van de drastische veranderingen die we nu doormaken? Hier volgen vijf suggesties met daarbij drie van de veelzeggendste foto's om te verduidelijken hoe klimaatveranderingen dieren treft.

Advertisement

National Geographic

1 - Verwissel lampen. Kijk in huis welk licht je het meest gebruikt en vervang die dan door verantwoorde alternatieven zoals LED-lampen. Hoewel de kosten in het begin hoog zullen zijn, zal er kunnen worden bespaard op energie, kan je de lampen langer gebruiken, de opwarming van de aarde tegengaan (koud licht geeft minder warmte af) en zal je puur licht hebben (want ze geven geen UV-stralen af).

National Geographic

2 - Eet minder vlees. Als het vegetariër zijn niet voor jou is weggelegd, probeer dan op zijn minst de hoeveelheid vlees dat je per week eet te verminderen. Dier en omgeving hebben er profijt van en is het voor jou ook misschien een kans om nieuwe dingen te eten.

3 - Kijk naar waar je geld heengaat. Als je geld hebt geïnvesteerd of verzekeringen hebt afgesloten, informeer je dan over hoe de door jou gekozen bedrijven omgaan met het geld. Je zou bedrijven kunnen vermijden die het werk steunen van organisaties die giftige en vervuilende stoffen produceren. Deze tip kan ook worden toegepast op elke aankoop die je wilt doen. Neem de verantwooordelijkheid en win informatie in.

Advertisement

Immagine a sx: National Geographic

4 - Recyclen is prima, hergebruiken is beter. In veel landen is het gebruikelijk om warme dranken mee te nemen in plastic bekers. Er is berekend dat alleen al in de VS in jaar tijd 500 van deze bekers gebruikt. Het zou dius beter zijn om een beker bij je te hebben die je steeds weer kunt gebruiken, ook in de grotere koffiebars, en vragen of je die mag gebruiken in plaats van meeneembekers. Het is vaak zelfs mogelijk om herbruikbare thermosflessen op de plek zelf te kopen.

5 - Laat je stem horen. Het is echt een tip die je al zo vaak hebt gehoord, maar toch wordt onderschat. Betrokken raken bij een goed doel waar je iets in de praktijk doet aan het redden van het milieu is niet voldoende. Dat is het wel als je dat samen doet met anderen!

(Foto's: Kerstin Langenberger).

Advertisement