Alle Auto’s Hebben Een Heel Handig Onderdeel Dat Bijna Niemand Gebruikt

door Skip

09 December 2016

Alle Auto’s Hebben Een Heel Handig Onderdeel Dat Bijna Niemand Gebruikt
Advertisement

Heel vaak, na de eerste maanden van onzekerheid achter het stuur, krijgen de nieuwe automobilisten steeds meer zelfvertrouwen en kunnen ze de theorie toepassen die ze hebben geleerd. Je zal het er vast wel mee eens zijn dat je een groot gedeelte van wat je hebt geleerd wel weer vergeet, simpelweg omdat de situaties die zich werkelijk voordoen en de verkeersborden die worden gebruikt, een stuk beperkter is. Er is echter ook een noodzakelijk onderdeel dat in alle auto’s is ingebouwd, maar door 3 op de 4 mensen wordt vergeten en bovendien een heel scala aan rampen kan voorkomen. Lees verder om te ontdekken wat we bedoelen.

Advertisement

Een noodzakelijk hulpmiddel dat de meesten onbekend is.

Een noodzakelijk hulpmiddel dat de meesten onbekend is.

Graphic Stock

Elke auto heeft een hulpmiddel dat het rijden heel erg makkelijk maakt, toch zijn er veel mensen die het niet kennen: we hebben het over een hendeltje, dat doorgaans aan de linkerkant van het stuur zit, en als je die tijdig overhaalt, gaat er een oranje lichtje knipperen dat aangeeft welke kant we willen opgaan de komende meters.

We hebben het natuurlijk over de richtingaanwijzer, en is net als het aanhouden van de juiste snelheid, het handigste hulpmiddel bij het voorkomen van ongelukken. Het niet gebruiken van het knipperlicht veroorzaakt het grootste deel van de botsingen, maar we willen je aan deze statistieken uit 2013 herinneren, volgens welke het aantal ongelukken op de weg in de wereld is opgelopen tot wel 1.25 miljoen.

Advertisement