Oma Weet Raad: 8 Huismiddeltjes Die We Moeten Onthouden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Oma Weet Raad: 8 Huismiddeltjes Die…
Ouders Met Humor Die Bewijzen Dat Je Een Kind Kunt Opvoeden En Zelf Jong Kunt Blijven Doe Jij Een Van Deze Dingen? Dat Betekent Dat Je Hond Jouw Baas Is En Dat Je Dat Wel Prima Vindt!

Oma Weet Raad: 8 Huismiddeltjes Die We Moeten Onthouden

36.983
Advertisement

Wie heeft er niet een remedie geleerd die je nog dagelijks gebruikt, van oma. Ondanks het feit dat we vandaag zijn omsingeld door duizenden kunstmatige producten die erop zijn gericht om vrijwel elk soort probleem te verhelpen, is vaak toch het advies dat door een oudere wordt gegeven het meest effectief. Al zijn ze niet volledig berust op wetenschappelijke basis er moet wel een kern van waarheid inzitten, anders zouden ze niet zo lang zijn meegegaan met de tijd!

We hebben enkele adviezen van oma verzameld die altijd handig zijn om te onthouden...

Rozijnen tegen artrose

Volgens oma is het laten weken van een paar rozijnen in twee eetlepels jenever voldoende om geen last meer te hebben van de pijn die worrdt veroorzaakt door artrose. De vitaminen aanwezig in het droge fruit zouden reageren op de vitamines in de jeneverbes om samen een krachtige ontstekingsremmer te vormen. Wees gerust, je wordt er niet dronken van!

Selderij tegen slechte adem

foto: flickr.com

Koop geen kauwgom meer, snoepjes of mintjes! Om geen slechte adem meer te hebben heb je selderij nodig. Je hoeft maar te kauwen op een stengel om welke geur dan ook te neutraliseren zodat je met een gerust hart het gesprek aan kunt gaan!

Advertisement

Citroen tegen oorpijn

foto: flickr.com

Dit is nog zo'n middeltje die ogenschijnlijk niet te verklaren zijn, maar toch heel effectief. Om van oorpijn af te komen moet je direct een beetje citroensap uitpersen in het oor en een paar minuutjes wachten. Het zuur in het sap zou mogelijk de pH-waarden weer in balans brengen zonder dat je daarna nog last hebt.

Brandnetels om haarverlies tegen te gaan

foto: pixabay.com

Volgens onze opa's en oma's zitten er vitamines, calcium, fosfor, magnesium en betacarotenen in. Een aantal van deze stoffen zijn essentieel voor de haargroei en gezonde haren. Om profijt te trekken van deze plant is het voldoende om een paar blaadjes te koken in een pan en een beker van deze infusie leeg te drinken.

Let op! Brandnetels bevatten een grotere hoeveelheid silicium die je lichaam schade kan toebrengen. Drink niet teveel van deze drank!

Olijven tegen wagenziekte

foto: pixabay.com

Veel mensen lukt het niet om te genieten van een autorit omdat ze misselijk worden na een paar kilometer. Om dit gevoel van vermoeidheid en speekseltoename het hoofd te bieden, kan het een oplossing zijn om olijven te gebruiken. Volgens oma is het genoeg om een paar olijven te eten tijdens de rit om vervolgens zonder wagenziek te zijn aan te komen op plaats van bestemming.

Advertisement

Natriumbicarbonaat tegen urineweginfecties

foto: pexels.com

Ze hadden echt overal een oplossing voor onze oma's, ook voor urineweginfecties. Spoel met een mengsel van water en natriumbicarbonaat om af te zijn van de last die volgt op een infectie. Natriumbicarbonaat heeft een alkaliniserend effect, die de verspreiding van bacteriën tegengaat.

Als het erger wordt, dan moet je natuurlijk naar de dokter gaan!

Abrikozen om de spijvertering te bevorderen

Na een grote maaltijd moest je 5 gedroogde abrikozen eten om het spijsverteringsproces te ondersteunen. Er zitten veel vezels in die een opgeblazen gevoel helpen voorkomen. Als je aan het einde van de maaltijd merkt dat je teveel gegeten hebt, of niets verteerd, probeer dan gedroogde abrikozen

Advertisement

Aardappels tegen insectensteken

Rauwe aardappels staan bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. De instectensteek gaat minder snel jeuken. Snij een schijfje en leg dat op het getroffen gebied, totdat de jeuk afneemt.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt