Een jongetje van 7 vraagt artsen of ze hem willen laten sterven zodat hij zijn moeder van een gewisse dood kan redden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongetje van 7 vraagt artsen of…
Weet jij waarom Marlon Brando de Oscar voor waarom hebben kopjes van de IKEA deze inkepingen aan de onderkant? Een medewerker vertelt het ons

Een jongetje van 7 vraagt artsen of ze hem willen laten sterven zodat hij zijn moeder van een gewisse dood kan redden

76.813
Advertisement

Wanneer we de woorden "zoon" en "offer" horen, dan denken we altijd gelijk aan een ouder die zichzelf heeft opgeofferd voor zijn kind. Ouders doen er alles aan alleen maar om hun kind gelukkig en gezond te zien, maar in dit geval zijn vanwege de omstandigheden de rollen omgedraaid.

Dit is het verhaal van Chen Xiaotian, een jongetje van amper 7 jaar oud, die met een blijk onvoorwaardelijke liefde het leven van zijn moeder heeft kunnen redden. We gaan in op de details van dit ontroerende verhaal waar medeleven van uitgaat.

Chen was nog maar 5 jaar oud toen bij hem een goedaardige hersentumor werd vastgesteld.

Zijn moeder Zhou Lu, bleef voor hem zorgen, maar ook voor haar kwam er een paar maanden later slecht nieuws: ze had een groot probleem in een van haar nieren.

Advertisement

De twee sliepen enkele jaren naast elkaar in een ziekenhuisbed. Zhou moest aan de dialyse en Chen die zijn moeder nodig had maar ook moest worden behandeld.

De artsen dachten dat Chen het wel zou redden aangezien het leek alsof de kanker verdwenen was, maar uiteindelijk kwam het weer terug.

Door de kanker raakte de kleine Chen echter verlamd en blind.

Advertisement

Ook ging het met Zhou steeds slechter; alleen een niertransplantatie zou haar kunnen redden.

En dus spraken de artsen met Chen's oma, de moeder van Zhou: "Ze vertelden me dat mijn kleinkind niet lang meer zou kunnen leven"

Advertisement

Ze vertelden haar ook dat Chen's nieren niet alleen het leven van haar dochter zou kunnen redden maar ook dat van andere mensen, Zhou zelf wilde echter niets weten van deze optie.

Toen aan Chen werd uitgelegd wat voor een probleem zijn moeder had was het juist hij die zijn moeder smeekte en zei: "Mama, ik wil dat jij blijft leven"

Advertisement

Na een aantal discussies en veel nadenken stemde Zhou ermee in. De enige troost was dat haar zoon zou voortleven in haar.

Kort daarna stierf Chen en werd zijn kleine lichaam naar de O.K. gebracht waar ze zijn nieren en lever verwijderden.

Voordat ze hieraan begonnen namen de artsen een minuut stilte in acht ter ere van de kleine Chen.

Gelukkig ging de transplantatie goed en werd zijn moeder weer gezond. Wat de dokters betreft was dit een regelrecht wonder.

Zhou was niet de enige die werd gered. De rechternier van Chen redde het leven van een meisje van 21 en zijn lever werd bij een 27-jarige jongen geïmplanteerd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt