Hoeveel dierenlevens redt een vegetariër per jaar?

door Skip

15 Maart 2017

Hoeveel dierenlevens redt een vegetariër per jaar?
Advertisement

Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel invloed vegetariërs hebben op het aantal dieren dat jaarlijks wordt geslacht of hoeveel er worden gered? De manier waarop een vegetariër het leven van een dier redt is niet al te direct: door een verminderde vraag naar vlees worden er minder dieren ingekocht voor slachting. De huidige statistieken in de V.S. brengt het aantal op 7,7 miljard per jaar, maar hoeveel dieren zijn deze dans ontsprongen dankzij vegetariërs?

via countinganimals.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Op initiatief van het blog Counting Animals is er een manier bedacht om antwoord te geven op deze vraag. De eerste stap was de uitwerking van een vergelijking waarin een verband is gelegd tussen het aantal geslachte dieren, het aantal mensen dat vlees eet en hoeveel vegetariërs er zijn. Hierdoor kan er een schatting worden gemaakt van hoeveel dieren er zijn gered door elke vegetariër, wat nu nog nodig is, zijn betrouwbare gegevens. 

Advertisement
commons.wikimedia.org

commons.wikimedia.org

Deze gegevens zijn gehaald uit de statistieken van de Humane Research Council (het aantal vegetariërs) en bij het U.S. Census Bureau (voor het aantal mensen). Toen de vergelijking was uitgewerkt kwam er een interessant feit naar voren: elke vegetariër redt het leven van 371/582 dieren per jaar, gemiddeld 472 dieren

commons.wikimedia.org

commons.wikimedia.org

De resultaten die uit dit initiatief voortkomen zijn heel interessant omdat het ons niet alleen inzicht geeft in de vleesconsumptie, maar ook dat vegetariërs concreet invloed kunnen uitoefenen op het leven van dieren.

Advertisement