Een onderzoek naar pinguïns in 1911 was zo schokkend dat het meer dan een eeuw lang geheim werd gehouden

door Skip

28 April 2017

Een onderzoek naar pinguïns in 1911 was zo schokkend dat het meer dan een eeuw lang geheim werd gehouden
Advertisement

Iedereen vindt pinguïns schattig. Deze dieren zijn in het collectieve geheugen gegrift als schattige wezens goede zwemmers en onhandige wandelaars op 't vasteland. De documentaires die ervoor hebben gezorgd dat ze ook geliefd werden door hun interne familieorganisatie, een ideaal dat ieder mens in een relatie nastreeft. Zowel mamapinguïn als papapinguïn ontfermen zich over de kleine en delen de prachtige taak om het gelijkelijk om de beurt op te voeden. Maar zijn deze dieren echt zo schattig? Een studie die is gedaan in 1911 naar de seksuele gewoontes van pinguïns zijn zo schokkend dat het onderwerp op geen enkele manier aan te snijden is. In dat onderzoek werd ontdekt dat in die wereld verderf, prostitutie en kindergeweld aan de orde is.

Advertisement

Hoogleraar George Murray Levick bestudeerde de pinguïns van dichtbij gedurende 1911 en 1912: hun seksuele gewoontes bleken zo extreem te zijn dat de resultaten nooit konden worden gepubliceerd

Hoogleraar George Murray Levick bestudeerde de pinguïns van dichtbij gedurende 1911 en 1912: hun seksuele gewoontes bleken zo extreem te zijn dat de resultaten nooit konden worden gepubliceerd

Christopher Michel/Flickr

Zeker gedurende het tijdperk van de Engelse koning Edward (periode 1901 tot 1914) werden die over seksualiteit, prostitutie en homoseksualiteit spraken vreemd aangekeken, maar de houding van de pinguïns is zo extreem dat het zelfs vandaag nog lastig bespreekbaar is. 

Schijnbaar zijn losbandige relaties in beide seksegroepen de norm. Onderzoeker George Murray Levick stelde ook vast dat er homoseksuele relaties waren, vooral onder mannen.

Volgens moderne standaarden moet dit tot zover niet al te schokkend zijn, maar daar houdt het niet op. Tijdens zijn poolexpeditie in het gebied van de Adeliapinguïns zag Levick (groeps)verkrachtingen, door volwassenen van kinderen. Ook is necrofilie gebruikelijk, oftewel dat ze zich aangetrokken voelen tot lijken van het andere geslacht. Gedurende het onderzoek werd er vastgesteld dat er al seksuele handelingen waren verricht al een jaar eerder.

Zo geschokt als hij was door de dieren waar hij eerst zo gek op was en zich verbonden mee voelde, liet hij maar een paar mensen weten van zijn bevindingen. Dat verklaart waarom zijn rapport in Oud-Grieks is geschreven zodat het alleen gelezen kon worden die een hoge opleiding haddeb genoten. Hij had het ook gedaan om zichzelf het risico op vervreemding van de wetenshappelijke wereld te besparen vanwege het feit dat hij zulke extreme onderwerpen had behandeld.

Het hele verhaal omtrent de seksuele gewoontes van pinguïns kwam aan het licht in 1988. Andere onderzoeken wezen uit dat er ook prostituees waren binnen de groepen. Vrouwen hadden seks met mannetjes in ruil voor "geld" of beter gezegd stenen waarmee een nest kon worden gebouwd. De vrouwtjes kregen het ook voor elkaar om de mannetjes voor de gek te houden en te doen alsof ze seks wilden, om er vervolgens met de stenen vandoor te gaan.

Vanaf nu zie je pinguïns nooit meer hetzelfde!

Advertisement