Echt gelukkige stellen plaatsen meestal geen foto's op sociale media, dat beweren experts

door Skip

10 Juli 2017

Echt gelukkige stellen plaatsen meestal geen foto's op sociale media, dat beweren experts
Advertisement

We leven in een tijd die ongetwijfeld raar is, nog nooit eerder was het imago zoveel belangrijker als de realiteit. We letten meer op om ons online leven en hoe dat voor anderen eruit ziet dan op ons werkelijke leven. Hoe iemand is baseren we op de foto's die door diegene op Facebook zijn gezet of wat ze schrijven op sociale media, maar vaak klopt de conclusie die we trekken niet. Denk je bijvoorbeeld dat stelletjes die voortdurend foto's van hun (verliefde) samenzijn online zetten gelukkig zijn? 

via independent.co.uk

Advertisement

Stellen die echt gelukkig zijn zetten geen foto's van hun verliefd zijn op sociale media.

Stellen die echt gelukkig zijn zetten geen foto's van hun verliefd zijn op sociale media.

Ian Schneider

Wie gelukkig is, die is veel te druk daarmee in real life en heeft geen enkele reden om zijn aandacht te verleggen op een virtuele realiteit die niet echt is.

Wanneer er dingen op sociale media worden gezet dan doen mensen dat voor de geruststelling die ze krijgen door de waardering die ze van anderen krijgen, ze doen het vooral eerst zichzelf ervan te overtuigen dat ze gelukkig zijn, mooi, dapper of wat ze dan ook willen uitstralen. Zij die echt verliefd zijn hebben geen reminder nodig in de vorm van foto's online zetten, ze doen verder niets met de waardering die ze krijgen van vrienden die hen een simpele like geve. Gelukkige stellen leven hun leven, en halen er voldoening uit om de momenten te delen met de meest passende persoon die ze ooit in hun leven zijn tegengekomen.

Als mensen verliefd zijn dan willen ze graag delen met degene van wie ze houden; niet met de rest van de wereld. Als deze laatstgenoemde behoefte aanwezig is, is de partner misschien alleen een middel om dat uit te stralen wat zij nastreven.

Je vrienden laten weten hoe lekker het gaat in je relatie slaat nergens op: de koppels die bij elkaar blijven herinneren elkaar er onderling aan elke dag hoe de zaken de goede kant op gaan. Wie niet kan stoppen met zich zorgen maken over wat anderen denken wanneer het om je eigen situatie gaat heeft een diepgewortelde onzekerheid die hij of zij probeert te sussen met de voldoening die er gehaald wordt uit interactie op sociale netwerken.

Zinnen of foto's over je eigen geluk op Facebook plaatsen bereik je niks mee. Het plezier van het samenzijn met je liefde, niet dat je dat laat weten aan anderen. Mensen die dit verschil snappen vinden het bijhouden van hun profiel een banaliteit.

Niemand hoeft niets aan iemand te bewijzen: het is een uitspraak die op iedereen van toepassing is op ieder mens. Onderzoekers hebben waargenomen dat mensen die geen Facebook gebruiken doorgaans veel gelukkiger zijn. Dit komt omdat zij zich minder vaak blootstellen aan het maken van de vergelijking tussen hun vrienden die ongetwijfeld altijd iets extra's lijken te hebben.

Veel mensen zijn al vergeten "hoe zwaar ze moeten tillen" aan sociale media, dat sowieso ontspannend zou moeten zijn. Als je nog op tijd bent om niet dezelfde fout te maken, hou dan op met het op Facebook zetten van foto's en probeer erop te letten hoeveel mooier het is om het echte leven te leven.

Advertisement