Deze 10 signalen kunnen je helpen te begrijpen of je van de juiste persoon houdt

door Skip

13 December 2017

Deze 10 signalen kunnen je helpen te begrijpen of je van de juiste persoon houdt
Advertisement

Het was Albert Einstein die zei dat "het niet de schuld is van de zwaartekracht als mensen verliefd worden". Het is niemands schuld, liefde overkomt je, en zo is het. Juist omdat 't ineens ongeremd op komt zetten kan het gebeuren dat het ook net zo snel weer afgelopen is. Het is onvoorspelbaar, niemand kan iets zeggen over het verloop van een liefde: veel geliefden komen bij het punt aan waarop ze zichzelf die bepalende vraag stellen. Is het hij/zij de juiste voor mij? Tenzij er geen serieuze reden voor is komt deze vraag voort uit een natuurlijke onzekerheid die er is bij het maken van de grote keuzes. Deze 10 dingen kunnen de situatie duidelijker maken en je helpen een antwoord te vinden op je vraag.

via elitedaily.com

Advertisement

Deze 10 signalen maken je duidelijk dat je van de juiste persoon houdt.

Deze 10 signalen maken je duidelijk dat je van de juiste persoon houdt.

pixabay.com

  1. Het is het best moment van de dag: De persoon heeft, los van hoe de dag is gegaan, het vermogen om hem beter te maken. Er zit iets magisch in het feit dat puur al de aanwezigheid van diegene genoeg is om je compleet en rustig te laten voelen. Het is ook bijzonder dat wat je ook doet meteen een stuk interessanter wordt wanneer de ware erbij komt.
  2. Je maakt je zorgen: je zorgen maken om iemand, zowel wanneer het goed en niet goed gaat, betekent ook een grotere betrokkenheid. Wanneer je je zorgen maakt als iemand van wie je houdt moet worden onderzocht, een nieuwe baan begint, weggaat op reis of gewoon de telefoon niet opneemt, je hoeft je niet te schamen, het is heel normaal.
  3. Er is altijd fysiek contact: is het ellenboog tegen ellenboog op de bank voor de tv of omhelzen jullie elkaar? In bed raken jullie lichamen elkaar altijd wel ergens, al zijn dat alleen maar elkaars voeten? Dit soort fysiek contact, spontaan, dat vaak niet opgemerkt wordt, is een symbool van een gewortelde intimiteit.
  4. Moeilijke dingen zijn niet zo eng meer als eerst: wanneer je zegt dat liefde delen is, dan wil dat niet zeggen dat je in hetzelfde huis woont. Het delen gaat verder: de pijn en de ongemakken: de pijn van een wordt de pijn van een ander. Tegelijkertijd blijkt het te boven komen van traumatische gebeurtenissen en moeilijkheden minder moeilijk, doordat je zeker weet dat er iemand is die je zal steunen.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

5. Je doet dingen waarvan je dacht die nooit te kunnen: als je vindt van iemand dat deze verlegen is, in de liefde heb je geen last van verlegenheid als dit betekent dat degene van wie je houdt pijn kan worden gedaan door iemand. Je zult zien dat je grenzen verschuiven wanneer het om de juiste persoon gaat.

6. Je bent beschermend: we zijn van nature beschermend met de mensen van wie we houden, het is een aangeboren instinct, we kunnen er niets aan doen. Door liefde krijgen we deze houding, ook de liefde die er is tussen twee partners.

7. Je gedraagt je zoals je bent wanneer je samen bent: veel van onze gewoontes hebben we omdat we bij mensen zijn die een bepaald gedrag van je verwachten. Wat we doen wanneer we alleen zijn zouden we nooit doen waar anderen bij zijn, maar dit gaat niet op als het om de ware gaat.

8. Je denkt aan de toekomst: veel mensen worden bang als ze aan later beginnen. Het is helemaal niet erg om dat te doen als gedachten positief zijn van toon: als je denkt aan het moment waarop je huisje boompje beestje zal hebben, dan betekent dit dat degene die je naast je hebt veel meer is dan maar gewoon een vriend of vriendin.

9. Je wilt graag een beter mens zijn: liefde doet wonderen en het is vaak zo dat mensen zich bewust worden van hun eigen negatieve kanten wanneer ze verliefd zijn. Weten wat liefde is maakt dat je zin krijgt om een beter mens te zijn, voor je partner en voor jezelf.

10. Je voelt je alsof je op de top van de Everest staat: verliefd zijn op de ware geeft je een tevreden gevoel, alsof alle moeilijkheden die je hebt overwonnen nodig waren om bij deze persoon uit te komen. In maar weinig andere gevallen waan je je in de zevende hemel.

Advertisement