Iedereen kent dit huis in Portugal maar weinigen weten hoe het er vanbinnen uitziet - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Iedereen kent dit huis in Portugal maar…
Een fotograaf maakt twee jaar lang foto's van dieren die met uitsterven zijn bedreigd: zijn foto's zijn hartverscheurend 22 mensen die Kerst hebben gebruikt om wrede grappen met vrienden en familie uit te halen

Iedereen kent dit huis in Portugal maar weinigen weten hoe het er vanbinnen uitziet

7.029
Advertisement

Casa do Penedo is een vaste halteplaats voor degenen die de bergen in Noord-Portugal bezoeken. Tussen de hoge windturbines bevindt zich deze bijzonder gebouwde constructie. Zoals de naam al suggerereert, penedo betekent rots in het Portugees, is deze woning gemaakt van vier grote blokken die een groot deel van het gebouw uitmaken: alleen het dak, de vensters en de vloer zijn niet van steen gemaakt. Hoewel de foto's populair zijn op internet, zijn er maar weinig mensen die het verhaal kennen dat heeft geleid tot de bouw ervan en vooral hoe het er vanbinnen uitziet.

Casa do Penedo bevindt zich tussen de steden Cabeceiras de Basto en Fafe in Noord-Portugal

Toeristen gaan naar deze plek om in het echt een van de vreemdste gebouwen te bekijken die er zijn: dit huis, dat erg lijkt op dat van de Flintstones, is gebouwd in 1972 en voltooid in 1974. Het is ontworpen door de eigenaar zelf, een bouwkundige uit Guimarães, een dorpje dat ook noordelijk is gelegen.

Hoewel het huis in een dal staat vol met windmolens heeft het geen elektriciteit

Un post condiviso da Vitor Freitas (@duralexpt) in data:

Het gaat hier om een echt toevluchtsoord dat geïsoleerd is van de rest van de wereld. Aanvankelijk werd het door de eigenaren gebruikt als vakantiewoning, maar daarna, misschien omdat het zo populair werd, werd het overgedragen aan de gemeentes van de nabijgelegen steden die er een museum in hebben geplaatst.

Advertisement

Degene die het gebouwd heeft wilde zichzelf echter ook omringen met wat comfort: achter de woning ligt een zwembad dat is gemaakt met plaatselijke stenen.

Un post condiviso da Mário Calhau (@mario.calhau) in data:

De ruimtes in het huis zijn erg rustiek: er zijn veel houten elementen zoals de trap, de steunbalken en de zitbank.

Advertisement

In het museum dat er binnen is ingericht staan oude werktuigen en relikwieën die het landelijke karakter overdragen van de dorpen in de buurt.

Mensen die in de stad wonen hebben vaak de dringende behoefte om naar afgelegen plekken te gaan, weg van de chaos: wie wil niet een uitvalsbasis bezitten zoals Casa do Penedo?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt