Op deze 7 plaatsen vinden nogal raadselachtige verschijnselen plaats

door Skip

31 Januari 2018

Op deze 7 plaatsen vinden nogal raadselachtige verschijnselen plaats
Advertisement

We kunnen ons steeds maar weer verbazen dankzij de wonderen die er in de wereld zijn. In dit artikel worden zeven locaties beschreven die 'afwijken' om het zo maar te zeggen, die door hun uiterlijke pracht en de aantrekkingskracht die ze door hun mysterieuze aura hebben, je niet anders kunt doen dan ze met je ogen wijd open te bekijken en dat zelfs de meest filosofische zielen erdoor zijn geboeid. Het is juist de perfecte samenkomst van hun natuurlijke raadselachtigheid en hun uiterlijke kenmerken die deze plaatsen zo uniek en noemenswaardig maken.

Advertisement

1. De rivier met vijf kleuren (Colombia)

1. De rivier met vijf kleuren (Colombia)

Moterocolombia/ Wikimedia

Caño Cristales ("De Regenboogrivier") zo luidt de naam van deze bijzondere rivier die langs de bergketen Serranìa de la Macarena slingert. Hoewel de rivier de rest van het jaar eruitziet als een gewone waterstroom toont het 's zomers al haar schoonheid door zich met ruim 5 verschillende kleuren te tooien (geel, groen, blauw, roze en rood) die worden veroorzaakt door de planten die er onderwater groeien.

Advertisement

2. Het Stenen bos (China)

2. Het Stenen bos (China)

Brücke-Osteuropa/ Wikimedia

Het Chinese bos van kalk lijkt zich mogelijk meer dan tweehonderd miljoen jaar geleden te hebben gevormd toen het zeeniveau daalde waardoor planten konden groeien tussen de dikke kalklagen die tot dan toe onder water hadden gestaan. Het daarna voortdurend schuiven van tectonische platen hebben die rotsen vervormd totdat ze veranderden in het hele dichte bos van steen dat je vandaag kunt zien. Het ondergrondse gedeelte van deze plek onderscheidt zich door zijn imposante grot Qifeng waar van augustus tot november spectaculaire draaikolken ontstaan in een ondergrondse rivier.

3. Hunebedden (Nederland, Rusland, Spanje, Ierland, Portugal, etc.)

3. Hunebedden (Nederland, Rusland, Spanje, Ierland, Portugal, etc.)

Wikimedia

Hunebedden, die al sinds tijden als heilige plaatsen worden beschouwd, zijn grote bouwwerken van steen verspreid over de hele wereld en zijn te dateren uit de prehistorie - ze zouden kunnen zijn gebouwd als graven van eeuwenoude belangrijke priesters, op plaatsen met unieke geologische kenmerken. Dichtbij in de buurt van deze monumenten gedragen horloges zich vreemd alsof er zulke krachtige magnetische velden zouden zijn die daaronder vandaan zouden komen.

Afbeeldingen: João Carvalho/WikimediaPixabayWikimedia

4. Het fort Frangokastello (Griekenland)

4. Het fort Frangokastello (Griekenland)

Doris Antony/ Wikimedia

Het fort Frangokastello is een historisch monument gelegen op het zeer belangrijke Griekse eiland Kreta waar jaarlijks het toneel is van de enige waargenomen luchtspiegeling in heel de wereld. Tegen het einde van mei, 's morgens vroeg (wanneer de zee rustig is onder hoge luchtvochtigheid), is het mogelijk om gedurende een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten schaduwen van soldaten en ridders te zien die vertrekken van het klooster Agios Charalambros naar het fort Frangokastello. Het verhaal gaat dat de Duitsers die dit eiland verdedigden in uiterste paniek raakten toen ze dit zagen gebeuren en als gekken begonnen te schieten.

5. De Eternal Flame (USA)

5. De Eternal Flame (USA)

Mpmajewski/ Wikimedia

Het lijkt niet te kunnen, maar toch is het zo dat achter een gewone waterval in het Chestnut Ridge Park (New York) er voortdurend een vuur brand dat met recht de Eeuwige Vlam (Eternal Flame) is bestempeld. Hier een korte uitleg van het fenomeen: kleine openingen in een kleine grot in de waterval stoten voortdurend gaswolken uit die het vuur laten branden. Eigenlijk is het zo dat de vlam zo nu en dan uitgaat en zoals het volksgeloof wil, zal iedereen die het aan weet te steken voor altijd worden toegelachen door vrouwe fortuna.

Advertisement

6. De Tsjechische ondergrondse gangen (Tsjechië)

6. De Tsjechische ondergrondse gangen (Tsjechië)

janina cz/ Wikimedia

De Tsjechische Republiek ligt letterlijk bezaaid met grotten en gangen die ondergronds er kronkelen. En over deze complexe organisatiesystemen van graven gaat er nog een legende rond die nog niet door de wetenschap is ontkracht. Er wordt gezegd dat een luguber orgelgeluid te horen is in de gangen van de catacomben en dat je hier een gevoel van angst en claustrofobie van krijgt. Experts hebben waargenomen dat in een van de ondergrondse gangen er niet de ruimte beschikbaar is die nodig is voor zo'n instrument en blijkt dat, na grondige analyse, de getuigen niet massaal aan het hallucineren waren. Wat het mysterie nog spannender maakt is dat er ook nog eens een stenen trap is ontdekt die een vreemde gloed zou afgeven: de eerste hypothese is dat het om fosfor ging, dat reageert wanneer het in contact komt met zuurstof en dan een zacht licht afgeeft, maar werd dit niet gevonden in de onderzochte specimen. 

7. De magnetische heuvel (India)

7. De magnetische heuvel (India)

Kartikey Brahmkshatriya/ Wikimedia

Dit staat er op het bordje aan de voet van de Magnetische Heuvel: Het natuurverschijnsel dat de zwaartekracht tart. Parkeer uw auto in het met verf aangegeven vak op de weg en ervaar het wonder!!" Je kunt zien hoe, als je de instructies volgt op het bord, hoe je auto de heuvel oprijdt in z'n vrij en zonder handrem). Het geheel lijkt verband te houden met een optische illusie: waar de weg die omhoog gaat eigenlijk een weg naar beneden is.

Afbeelding: Ashwin Kumar/Wikimedia

Advertisement