8 voor-En-Na-Foto's van mooie mannen die ooit vrouwen waren

door Skip

25 Juni 2018

8 voor-En-Na-Foto's van mooie mannen die ooit vrouwen waren

Transmensen zijn mensen die bij hun geboorte het tegenovergestelde geslacht toegewezen hebben gekregen dan het geslacht waar zij zich nu mee identificeren. Heel bekend zijn enkele verhalen van enkele transvrouwen, vooral het verhaal van Caitylin Jenner, ooit olympisch kampioene bekend onder de naam William Bruce Jenner en die in 2015 voor het eerst als vrouw op de cover van de Vanity Fair kwam te staan.

Minder bekend zijn de verhalen van transmannen (FtM, dus van "vrouw naar man"). Hier hebben we acht verhalen voor je die je zullen verrassen.

1. Buck Angel

1. Buck Angel

BuckAngel/facebook

Ooit was ze bekend als Susan en werkte ze als model, maar ging haar leven door de genderdysforie bijna kapot. Na de coming out als trans is ze bij nul begonnen. Tegenwoordig komt ze publiekelijk op voor de rechten van transmensen.

2. Aydian Dowling

2. Aydian Dowling

AydianDowling/facebook

Meer dan acht jaar lang heeft Aydian Dowling waar iedereen bijstond als man geleefd, en zal niemand geloven dat zij de persoon op de linkerfoto was. Ze werd beroemd toen ze in 2015 eindigde als een van de vijf finalisten van de Men's Health Ultimate Guy, die op de cover zouden kunnen komen van het beroemde mannenblad. Jammer genoeg heeft ze niet gewonnen, het record van de eerste transman op de cover van MH komt aan iemand anders toe in onze reeks.

3. Chaz Bono

3. Chaz Bono

Chaz Bono, zoon van zanger Sonny Bono en Cher, trad als kleine jongen op naast zijn vader in een sitcom. Naarmate hij volwassen werd, is hij een acteur en regisseur geworden en heeft hij tot 2000, samengewerkt met het Gay & Lesbian Alliance Against Defamation dat opkomt voor de rechten van LGBTQ-mensen en dat zijn best doet voor een positief beeld van deze mensen in de media.

In 2008 heeft hij onthuld een man te zijn en dat hij begonnen was met de transitie. Hij heeft over zijn ervaring verteld in de film Becoming Chaz.

afbeeldingen: CBS Television/Wikimedia | Chaz Bono/Facebook

4. Lucas Silveira

4. Lucas Silveira

© LucasSilveira/facebook

Lucas Silveira is een Canadees muzikant en frontman van de Cliksrock. Ooit kenden ze hem als Lilia, maar in 2004 had hij voor het eerst zijn coming out in zijn gezin. Tegenwoordig treedt hij op met zijn band en is hij LGBTQ-activist. In 2010 heeft hij de prijs "Sexiest Canadian Man Award" gekregen en werd hij de eerste transman die deze prijs won.

5. Ben Melzer

Un post condiviso da BENJAMIN MELZER (@egoshooter) in data:

Benjamin Melzer, ook wel Ben, heette ooit Yvonne. Hij werd geboren in 1987 en werkt als model voor verschillende modemerken. Hij was de eerste transman die op de cover kwam van de Men's Health van april 2016. Hij heeft tegen NBC News gezegd dat hij zich een hele gewone man voelt en alsof Yvonne nooit bestaan heeft.

6. Jamie Wilson

Un post condiviso da Jaimie Wilson (@tboy61915) in data:

Jamie Wilson is een countrymuzikant van 20 die 18 jaar lang als vrouw heeft geleefd. Na slechts twee jaar hormoonbehandelingen en trainingen zie je het niet meer terug. Nu is hij ook model en heeft hij op de cover gestaan van Candy en in verschillende reclames voor mannenonderbroeken.

7. Thomas Beatie

Thomas Beatie is beroemd geworden in 2008 omdat hij de eerste transman was die zwanger was. Aangezien zijn vrouw onvruchtbaar was, had hij besloten om zijn mogelijkheid tot voortplanten te behouden. Vandaag is hij vader van drie kinderen en heeft hij met zijn situatie een precedent geschapen in de Amerikaanse rechtsspraak als eerste man die officieel is bevallen in een hetero-stel.

Tegenwoordig schrijft hij en houdt hij lezingen om uitleg te geven over LGBTQ-kwesties.

8. Katastrophe

Rocco Kayiatos, bekend onder de bijnaam Katastrophe is de eerste transman in de hiphopwereld. Hij is vele jaren geleden begonnen met zingen toen hij in 1998 een poetry-slam voor jongeren won. Vandaag is hij naast rapper ook model en acteur.