Heb je een bij gevonden die niet kan vliegen? Een expert zegt wat je moet doen om zijn leven te redden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Heb je een bij gevonden die niet kan…
19 gekke uitvindingen van vroeger die niet de proeve des tijds hebben doorstaan... en gelukkig maar! Een getalenteerde tekenaar heeft een nieuwe, aandoenlijke kijk op superhelden... ze zijn met pensioen

Heb je een bij gevonden die niet kan vliegen? Een expert zegt wat je moet doen om zijn leven te redden

3.574
Advertisement

Dit dier wordt als het belangrijkste dier op aarde gezien, maar loopt nog altijd het gevaar uit te sterven. We hebben het natuurlijk over de bij, dat wezen dat, dankzij zijn rol als plantenbestuiver ervoor zorgt dat alles wat leeft in het algemeen kan overleven. Daarom is het heel belangrijk dat ook Jan met de pet weet, hoe hij in zijn eentje hem kan helpen om de bijensterfte te overleven. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, allemaal heel makkelijk om in de praktijk te brengen.

Het huismiddeltje waarmee je bijen kan redden staat beschreven in een bericht op Facebook, door niemand minder dan Sir David Attenborough, een zeer beroemd natuurwetenschapper.

"[...] In de zomermaanden kan het soms net lijken alsof bijen sterven of dood zijn, maar dat zijn ze verre van. Bijen kunnen moe worden en gewoon geen energie meer hebben om terug te keren naar de korf. Mocht je een vermoeide bij aantreffen in deze toestand dan zal een klein beetje water en suiker voldoende zijn om hem weer op te peppen. Meng twee eetlepels kristalsuiker met een eetlepel en doe dit op een lepel zodat de bij erbij kan. Je kunt ook helpen door dit bericht te delen".

Als je dat wilt kan je het hele bericht hier lezen: facebook.com/sdavidattenborough

Veel mensen hebben de methode al geprobeerd en bevestigen zij dat het werkt. Nadat de bijen weer waren aangesterkt vlogen zij weer weg!

Om het in de hand te werken dat dit ongelofelijke dier zich voortplant en overleeft, is het belangrijk dat er ook heel veel anderen zijn.

Een manier is om zogenaamde bloemzaadbommen te kopen (of te maken); een hoop zaadjes die zijn samengepakt en die je kan gebruiken in een poging om braakliggend en verlaten grond in steden weer met bloemen te bedekken. 
Een andere manier is om meteen die planten in je tuin te plaatsen waarvan blijkt dat bijen deze graag opzoeken, zoals de luzerne, lavendel, zonnebloemen, rozemarijn, komijn en calendula (niet vergeten dat ook wij deze planten op verschillende manieren kunnen gebruiken!). Een derde slimmigheidje is om geen schadelijke pesticiden te gebruiken waar bijen uit de buurt van blijven.

We willen je bij deze graag uitnodigen om deze informatie te delen en willen we er nog even bij zeggen dat bijen in wezen helemaal geen kwaad doen!

Tags: DierenNatuurNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt