16 verbazingwekkende feiten die al je bestaande kennis door de war gooien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
16 verbazingwekkende feiten die al je…
De beker van Pythagoras: de beker ontworpen door Pythagoras die diende om dronkaards te ontmaskeren Hoe je moet ingrijpen bij volwassenen, kinderen en huisdieren als zij stikken

16 verbazingwekkende feiten die al je bestaande kennis door de war gooien

2.059
Advertisement

Het is gewoon zo omdat iedereen zegt dat het zo is... het is jammer dat we vaak door de realiteit van de feiten beseffen dat de zaken niet zo zijn zoals ze leken! Je richten op het alwetend worden is zeker niet aan te bevelen, maar elke dag iets nieuws ontdekken over jezelf en de wereld om je heen is altijd iets goeds, ook al betekent dat soms dat die dingen die je wist, smelten als sneeuw voor de zon en je zonder die dingen komt te zitten die eerst als vanzelfsprekend werden beschouwd!

Voed je honger naar kennis met deze verbazingwekkende feitjes.

1. De uitdrukking 'Derdewereldland' heeft niets te maken met armoede.

Tenminste dat is niet hetgene wat opkwam in de bedenker van de term. Oorspronkelijk verwees het naar al die landen die geen kant hadden gekozen tijdens de Tweede Wereldoorlog (deze kaart verwijst naar het jaar 1975, de landen in het groen).

2. Frankenstein is de naam van de wetenschapper, niet van het monster.

Het hoofdpersonage in het beroemde griezelroman is Victor Frankenstein, maar heeft het monster dat hij tot leven wekt, geen eigen naam.

Advertisement

3. Deodorant en anti-transpirant is niet hetzelfde.

foto: Storyblocks

Deodoranten zijn producten die zweetgeur maskeren, terwijl juist anti-transpiranten ook als doel hebben om het zweten tefen te gaan. Dit gezegd hebbende, worden de twee functies in veel van de producten die we vandaag op de markt vinden, gebundeld.

4. Je raakt niet verkouden door kou.

foto: Pixabay.com

Daar verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus, krijg je het van iemand anders die het ook heeft. In de kou staan zonder goed aangekleed te zijn zou het wel makkelijker maken voor dit virus om in het lichaam te komen.

5. Geef eendjes nooit brood.

foto: Pixabay.com

Eenden vinden het wel lekker, maar het heeft voor hen geen enkele voedingswaarde en kan het op de lange termijn zelfs meerdere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Advertisement

6. Kameleons veranderen niet van kleur om op te gaan in de omgeving.

Wel of niet camoufleren hangt af van hoe ze zich voelen en hoe het er in hun lichaam aan toegaat, de temperatuur en hoeveel licht er is. Bovendien is het ook een manier om met hun soortgenoten te communiceren.

7. Die uitstekende streepjes op de letters F en J op het toetsenbord, waar dienen die toe?

foto: Flickr/Tyler

Ze zijn daar om ons erbij te helpen dat we onze vingers goed plaatsen op toetsenbord zonder dat we ernaar hoeven te kijken. Om precies te zijn, zijn dit de letters waar we de wijsvingers op moeten leggen.

Advertisement

8. Door je buikspieren te trainen krijg je niet die beroemde sixpack.

foto: Pixabay.com

Je krijgt dit resultaat alleen door spieroefening, cardio en een gepast dieet met elkaar te combineren. Verder weet iedereen dat die blokjes, ook al lijken het aparte spieren, het wasbordje eigenlijk bestaat uit een enkele spier genaamd de rechte buikspier.

9. Poesjes geef je geen melk.

foto: Pixabay.com

We leggen het even wat beter uit: kittens kan je het wel geven, maar geen koemelk (gevaarlijk voor hun welzijn), maar wel die melk die speciaal is ontwikkeld voor die dieren die zonder hun moeder zijn komen te zitten (te koop in dierenwinkels), volwassen dieren daarentegen, hebben het echt helemaal niet nodig omdat ze niet in staat zijn het te verteren.

Advertisement

10. Vissen moeten niet in ronde kommen worden geplaatst.

foto: Pixabay.com

De lijst van redenen is lang van waarom je zou moeten kiezen voor andere soorten vissenverblijf, bijvoorbeeld, want zo'n kom is te krap, er kan echt geen filter in, visje raakt er te gestresst van als het water moet worden verschoond, het is lastig om de temperatuur goed te houden en is er minder zuurstof aanwezig.

11. Wist je dat je achteruitkijkspiegel een antiverblindingsfunctie bevat?

foto: Pixabay.com

Zo is het: de achteruitkijkspiegel is voorzien van een klein hendeltje dat je onderop of achter de spiegel kan vinden; door hem te verschuiveen zorg je ervoor dat de lampen van de auto achter je minder fel lijken.

12. Oordopjes kunnen worden gebruikt als microfoon.

foto: Pixabay.com

Als een denderende geluidskwaliteit niet nodig is, dan kan je dit accessoire ook gebruiken als een microfoon!

13. Antiobiotica hebben geen invloed op griep en verkoudheid...

foto: Pixabay.com

Dat komt gewoon doordat griep en verkoudheid worden veroorzaakt door virussen, terwijl antibiotica alleen maar reageert op bacteriën en de ziektes die deze laatsten veroorzaakten.

14. Het balletje in deze welbekende vaatwastabletten is niet echt een balletje.

15. De brandstofmeter heeft een pijltje geeft aan aan welke kant de tankdop zit.

foto: Pixabay.com

16. Een bij kan een andere bij steken.

foto: Pixabay.com

Als een kolonie wordt aangevallen, dan schromen bijen absoluut niet om hun vijanden te steken. De koningin in het bijzonder zal proberen om al haar mogelijke rivalen uit de weg te ruimen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt