9 bewezen wetenschappelijke tekenen die aantonen dat je intelligenter bent dan gemiddeld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 bewezen wetenschappelijke tekenen…
Deze nieuwe vangrails uit Zuid-Korea kunnen miljoenen mensen het leven redden... en zo werken ze De beker van Pythagoras die zuipschuiten ontmaskerde. Zo werkt 'ie

9 bewezen wetenschappelijke tekenen die aantonen dat je intelligenter bent dan gemiddeld

1.398
Advertisement

Er zijn veel clichés over intelligentie en is er niets mis mee om te zeggen dat iedereen zijn eigen idee heeft over wat intelligent zijn is of welk gedrag je van zo iemand mag verwachten. In verhalen, films, tv-series worden er graag geniale personages neergezet die een aantal stereotiepe dingen doen. Maar welke van deze dingen zijn waar? Er zijn inmiddels veel wetenschappelijke studies waarbij de ene of de andere karaktertrekken koppen aan een hoog IQ.

Hier volgen er een paar die hetgeen wat je dacht te weten zal bevestigen of ontkrachten.

  1. Ze bijten op hun nagels - Op je nagels bijten is iets dat door iedereen wordt afgeraden om te doen, wordt het als een slechte gewoonte gezien en lijkt het een symptoom van perfectionisme te zijn. In recente onderzoeken is het samen met soortgelijke gewoontes zoals met je haar spelen, gelinkt aan personen die altijd het beste van zichzelf eisen. Hoewel perfectionisme op zich geen teken is van intelligentie is het bij sommige vormen van werk een positieve houding. 
  2. Ze eten geen vlees - Uit enkele enquêtes blijkt dat mensen met een hoog IQ vaker vegetariër zijn dan gemiddeld het geval is. In ieder geval zijn de eetvoorkeuren te herleiden tot verschillende factoren, onder meer tot opleiding, klasse in de maatschappij, eventuele religie enzovoorts.
  3. Ze zijn dol op katten - In de eeuwige strijd tussen hen die liever honden of katten hebben, blijkt dat kattenliefhebbers gemiddeld meer aan reflectie doen, gevoeliger zijn en ook intelligenter, waar mensen die van honden houden socialer en actiever zijn, maar ook er meer voor openstaan om de regels te volgen.

4. Ze zijn luiMeerdere onderzoeken hebben luiheid gelinkt aan intelligentie, alsof luiheid een contemplatieve kijk is op het bestaan, terwijl doorsnee mensen zich sneller vervelen en gestimuleerd zijn om te werken en actief te blijven.

5. Hebben meer vertrouwen - In tegenstelling tot wat er wordt gedacht is wantrouwen niet altijd een teken van intelligentie, sterker nog: mensen met een hoog IQ vertrouwen de medemens meer.

6. Zij vergeten onbelangrijke zaken - Het lijkt erop dat als je een olifantengeheugen hebt, dat je dan niet intelligenter bent dan gebruikelijk. De laatste onderzoeken laten zien dat kleine dingen vergeten vaak wordt gezien bij intelligente mensen. Het brein vergeet onbelangrijke details om een algemeen beeld te krijgen en om ruimte te maken voor interessantere zaken. 

 

Advertisement
foto: pixabay.com

7. Ze slapen niet veel - En ze doen dat nou niet bepaald met opzet. Intelligente mensen zijn vaker nachtwezens en blijven tot laat op. Dat heeft als gevolg dat als zij werken of naar school gaan, dat zij weinig uren slaap krijgen.

8. Ze schelden - Nog een nare gewoonte die schijnbaar in verband wordt gebracht met een hoog IQ. Enkele onderzoeken hebben laten zien dat mensen die meer schelden dan gemiddeld het geval is, dat zij ook over een bredere woordenschat beschikken. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar juist de mensen die meer vertrouwen hebben om zichzelf in passende termen te verwoorden, vrezen niet om krachttermen te gebruiken als de situatie daar om vraagt.

9. Ze geven goede adviezen - Het klinkt als een inkoppertje dat intelligente mensen ook wijs zijn, maar het probleem is dat zij niet verder gaan dan dat. Het lijkt erop dat mensen die slim zijn super goed zijn in het bedenken van originele oplossingen voor andermans problemen, maar dat ze die nauwelijks in hun eigen leven in de praktijk brengen. En dat bewijst het punt over luiheid van hierboven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt