6 schitterende maar niet zulke bekende plaatsen waar je minstens een keer in je leven geweest moet zijn

door Skip

11 Augustus 2018

6 schitterende maar niet zulke bekende plaatsen waar je minstens een keer in je leven geweest moet zijn
Advertisement

Als je het leuk vindt om te reizen - of ook gewoon over internet te surfen - dan zal je vast wel hebben ingezien hoe vol de wereld zit met schitterende plaatsen die je echt moet kennen. Sommige plaatsen onderscheiden zich door hun cultuur en de folklore die je er op kunt doen. Sommige plaatsen trekken toeristen vanwege de culturele evenementen en de mogelijkheid om met mensen in contact te komen of is de aanwezige natuur er het sterkste punt. 

In de galerij hieronder hebben we ons uitsluitend gefocust op de derde categorie en laten we je 6 prachtige en originele locaties zien met schitterende natuur waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Zal het inspiratie zijn voor je volgende reis? Wie weet.

Advertisement

1. Het Otzarretabos

1. Het Otzarretabos

pablofausto/Wikimedia

Dit bos bevindt zich in Baskenland en maakt deel uit van natuurgebied Gorbea. De sterke punten van deze plaats zijn z'n eeuwenoude bomen die door de seizoenen heen een schitterend kleurenpalet creëren. Bovendien zorgt het vochtige klimaat voor het sprookjesachtige gevoel. 

Advertisement

2. Het Covachos-strand

2. Het Covachos-strand

Depositphotos

Deze prachtige plaats in het noorden is heel bijzonder qua landschap. Voor dit strand ligt het rotsachtige eiland Castro, dat via een landtong is verbonden met het strand. Aan beide zijden loopt er een mooie kustlijn. 

3. Playa de Gulpiyuri

3. Playa de Gulpiyuri

Ramon Diaz/Wikimedia

Dit kleine juweeltje van een strand aan het water bevindt zich in de regio Asturië (Spanje). Het is een klein waterbekken dat wordt gevoed door ondergrondse tunnels vanuit de Baai van Biskaje die ervoor ligt. Het is een groen paradijs, waar de rust zo nu en dan verstoord wordt door prettig golvend water. 

Advertisement

4. Tolantongo

4. Tolantongo

jocelyn gonzalez/Wikimedia

De zwembaden en de grotten van Tolatongo bevinden zich in Mexico en zijn omringd door bergen. Ze vormen de verbinding tussen het droge noorden en de evenaar en is de natuur er intens. Thermale baden op 35 á 38 graden, heilzame modder en een weelderig berggebied dat kan worden verkend. Als dit geen paradijs is... 

Advertisement

5. Marietas-eilanden

5. Marietas-eilanden

Youtube

Voor mensen die naar Mexico gaan is dit een van de plekken waar ze het liefst naartoe willen. Onbewoond en ongerept dat het is, wonen er schildpadden, dolfijnen, walvissen en manta's. De eilanden worden strikt gecontroleerd ter voorkoming dat door vissers en toerisme het landschap wordt verpest. 

Advertisement

6. Thassos

6. Thassos

arjenD/Wikimedia

Thassos is misschien wel een van de minst bekende bestemmingen als je het hebt over een Griekse vakantie. Het is het meest noordelijk gelegen eiland van de eilanden in de Egeïsche Zee. Het is een paradijs voor liefhebbers van mountainbiken dat dezelfde heldere zee biedt als de Griekse eilanden en een gevarieerd landschap heeft dat kan worden verkend.

Nu is hef genieten geblazen van deze prachtige beelden. Je wilt gewoon gelijk in het eerste vliegtuig stappen! 

Advertisement