Wanneer je weet hoe ze deze 10 producten maken wil je ze gelijk niet meer kopen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wanneer je weet hoe ze deze 10 producten…
19 geniale designideeën waarmee een gewoon huis een unieke en speciale plek wordt Deze beelden zijn ongelofelijk realistisch, maar het materiaal waar ze van gemaakt zijn verrast je des te meer

Wanneer je weet hoe ze deze 10 producten maken wil je ze gelijk niet meer kopen

2.913
Advertisement

De beste manier om te zorgen voor je lijf is te sporten en gezond te eten. Als je in vorm wilt blijven hoef je alleen maar in te schrijven bij de sportschool of je mouwen op te stropen en te gaan hardlopen, maar een gezond dieet volgen is zo makkelijk nog niet. Als je zelf gaat kan je nog niet zeker zijn van wat je eet, want veel producten zijn lang niet zo onschuldig als ze misschien lijken.

Het is dus een goed idee om te ontdekken wat er in die dingen zit die doorgaans door veel mensen gegeten worden, wat de ingrediënten zijn en hoe ze worden gemaakt, wat hun oorsprong is. We willen je natuurlijk niet opleggen dat je ze helemaal uit je eetpatroon moet halen, maar we willen gewoon dat je tenminste wel weet waar ze vandaan komen en indien mogelijk, kwaliteitsproducten kopen.

1. Gummibeertjes

foto: Max Pixel

Suikers, kunstmatige aroma's maar vooral gekookt dierlijk collageen. Van deze mix maken ze gummibeertjes. Daarbij is het nog zo dat ze voor rooie beertjes schildluizen of soortgelijke insecten waar ze karmijnzuur uit halen.

2. Knakworstjes

foto: pexels

Dat ze gemaakt zijn van restproducten van dieren die zijn geslacht dat weten we, maar waarvan dan eigenlijk precies?
Voornamelijk snuit, lever, en oren van varkens, lamsmilt, geitenslokdarm, lever en lippen van koeien. Daarbij komt nog zout maissiroop, water met fluor, kleurstoffen en polyfosfaten.

Advertisement

3. Gelatine

foto: Wikimedia

Dit wordt gewonnen uit collageen oftewel uit resten van dieren: botten koppen en huid. Uit alles wordt het vet verwijderd en wordt alles samengeperst en laat men het geheel in een kalkbad rusten 5 á tien weken. De brij wordt gesteriliseerd op 145°C en snel gekoeld zodat het kan uitharden.

4. Surimi

foto: Groiogm

Hiervoor worden vissen gebruikt die ruim voorhanden zijn, die niet echt goed verkopen of die weinig kosten en worden er resten die overblijven van het fileerproces gebruikt. Deze resten worden meermaals gekoeld en verhit zodat er een witte compacte pasta overblijft. Hier voegen ze dan zetmeel, conserveringsmiddelen, zout, zoetmiddelen en kleurstoffen aan toe.

5. Bloedworst

Deze worst is gemaakt van gestold varkensbloed, en dat wordt gewonnen via een langdurig proces: de darmen van varkens worden worden gewassen met witte zeep en citroen, brengt men de boel aan de kook met bloed, knoflook, pepertjes, ui, suiker, zout en oregano. Met dit goedje worden de darmen gevuld die dan opnieuw worden gekookt.

6. Instant-soep

foto: Elsie Hui

Bestaan voornamelijk uit chemische toevoegingsmiddelen, kleurstoffen, zout, mononatriumglutamaat, een additief dat men schadelijk acht omdat het in verband is gebracht met ernstige fysieke problemen waaronder astma, obesitas, diabetes en kanker.

7. Pathé

Is een mix van ingewanden van dieren, waar bloem, kruiden, melk en conserveringsmiddelen aan toe worden gevoegd. Bovendien wordt er, als het om foie gras gaat, ontzettend wreed omgegaan met eenden, die worden vetgemest totdat ze barsten.

8. Voorverpakte plakken kaas

Er zit veel zout, toevoegingsmiddelen, kaas, voedingskleurstoffen en gefermenteerde melk in, dat in sommige gevallen niet goed is verwerkt en dus potentieel gevaarlijk kan zijn voor het lichaam.

9. Kipnuggets

foto: BrokenSphere

Worden gemaakt van complete kippen die tot pulp worden gemaakt. Hierna wordt dit gespoeld met ammoniak, van een geurtje voorzien en kunstmatig gekleurd.

10. IJs

Enkele ijssoorten - niet allemaal gelukkig - bevatten bevergeil een stof die wordt uitgescheiden door de anaalklieren van bevers, en wordt als stabilisator gebruikt bij de bereiding van ijs.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt