Een werkcoach heeft 9 zinnen voor je die je elke dag tegen jezelf zou moeten zeggen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een werkcoach heeft 9 zinnen voor je…
Oma had gelijk: zonlicht binnenlaten doodt bacteriën in je huis In Istanboel koop je metrokaartjes door te

Een werkcoach heeft 9 zinnen voor je die je elke dag tegen jezelf zou moeten zeggen

962
Advertisement

Volgens experts zijn positieve affirmaties die je tegen jezelf zegt een uitstekend middel om een doel makkelijker haalbaar te maken. Deze zinnen vallen onder de strategieën die loopbaancoaches gebruiken om vastberadenheid te kweken bij mensen die dit niet hebben. Het gevolg is dat je met deze zinnen positiviteit en motivatie in je hoofd pompt, en helpen ze je om niet op te geven en om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Het zou soms gewoon een kwestie kunnen zijn van geloven dat je het kan, door jezelf in de spiegel te kijken en deze zinnen tegen jezelf te herhalen.

 • 1. Ik heb het niet zo druk
  Vaak als we onszelf willen ontmoedigen om iets te doen, zeggen we tegen onszelf dat we geen tijd hebben. Dit is slechts voor de helft waar. In de meeste gevallen gaat het om ruimte vinden door orde te scheppen in de dingen die je al moet doen en prioriteiten te stellen.

 • 2. Ik wil aardig zijn, niet altijd gelijk hebben
  "Als je de mogelijkheid hebt tussen gelijk hebben of aardig te zijn, kies er dan voor om aardig te zijn." Dit loont altijd en je krijgt er veel meer voor terug dan de moeite die dit kost. Je hoeft niet altijd de slimste te lijken, vaak is met anderen netjes omgaan de beste manier.
   
 • 3. Ik ben sterk en geduldig
  De lastige beproevingen die je aangaat daar zullen we op een dag wat aan hebben en zullen we voorbereid zijn op de dingen die zullen gebeuren in het leven. Op momenten dat de druk hoog ligt is het belangrijk om geduldig te blijven, te wachten tot de tijd dingen herstelt, of wachten op het juiste moment om in actie te komen. Haastige spoed is zelden goed.
 • 4. Ik ben aan het leren
  Dit als herinnering dat je altijd nieuwsgierig moet zijn en bereid moet zijn te willen leren. Als het je lukt om altijd paraat te zijn, zal het niet nodig zijn om je voor te bereiden wanneer goede kansen zich voordoen.

 • 5. Ik kan niet altijd alles fiksen
  Als we het in ons hoofd halen om alle problemen van mensen om ons heen op te gaan lossen dan komt er vroeg of laat een gevoel van frustratie opzetten. Mensen hebben niet altijd behoefte aan advies, maar gewoon dat er naar hen geluisterd wordt. Ze willen weten dat ze capabel zijn, niet horen hoe je iets moet doen.

 • 6. Ik zal niet bekritiseren en niet oordelen
  Ieder persoon levert elke dag zijn eigen strijd. Wanneer je iemand te gemakkelijk bekritiseert of veroordeelt dan komt dat omdat we dat dan vergeten. Als we zelf ook niet oordelen over ons heen willen krijgen zullen we moeten we eerst zelf ophouden met oordelen.
Advertisement
 • 7. Ik zal mezelf niet met anderen vergelijken
  Geen twee mensen zijn hetzelfde, met dezelfde vaardigheden en met dezelfde zwakke kanten. De enige competitie die je aan mag gaan is die met jezelf en die is gericht op verbetering

 • 8. Ik kan gebeurtenissen niet niet beheersen maar wel hoe ik hierop reageer
  In plaats van datgene te beheersen wat we niet kunnen beheersen zou het beter zijn als we onze emotionele reacties in toom houden. Het is handig om tegen jezelf te zeggen: "Ik heb controle over mijn reacties. Deze kunnen positief of negatief zijn, maar dat is aan mij om dat te beslissen."

 • 9. Ik werk aan de relaties waar ik het meest om geef
  Alle succesvolle relaties daar moet je aan werken en komen nooit zomaar tot stand. Daarom moet je in sociale relaties prioriteiten stellen om beter te kunnen te bepalen welke het belangrijkst zijn en die te cultiveren.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt