Mannen worden pas op hun 54ste echt volwassen zo luidt de conclusie van een onderzoek - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mannen worden pas op hun 54ste echt…
Door deze 10 modellen gaat het beeld van de modewereld op de schop en ook het idee van wat mooi is Deze dame van 24 heeft een nieuwe manier ontdekt om plastic chemisch af te breken en het ver uit de buurt te houden van de oceanen

Mannen worden pas op hun 54ste echt volwassen zo luidt de conclusie van een onderzoek

Door Skip Tromp de Haas
2.022
Advertisement

Je zal het vast ook wel hebben gemerkt dat het enkele decennia geleden normaal was om al een of twee kinderen te hebben op je dertigste en dat nu de periode waar je een jongvolwassene bent, veel langer duurt. Dit was deskundigen van de Crown Clinic in Manchester opgevallen; zij wilden onderzoek doen naar deze tendens en zich hierbij dan specifiek concentreren op mannen. Uit hun onderzoek kwam echt een onverwacht gegeven tevoorschijn, en wel dat een man zichzelf echt helemaal als volwassen zou zien als hij pas de 54 is gepasseerd. Aan ten grondslag zouden hier maatschappelijke oorzaken liggen, waardoor het volwassen worden op emotioneel niveau en op het gebied van werk, trager verloopt. 

foto: Maxpixel

Volgens het onderzoek, dat is gepubliceerd in The Telegraph en dat is uitgevoerd door de onderzoekers van de Crown Clinic in Manchester, voelt een man zich op 54ste zeker genoeg en heeft hij de "rust" om te gaan leven als een echte volwassene. Het onderzoek is gebaseerd op mannen die in de huidige maatschappij leven en die niet ontkomen aan alle druk die de tijd waar we nu in leven, met zich meebrengt. Een onzekere financiële situatie, het krijgen van kinderen dat op zich laat wachten bijvoorbeeld. Tekenend is dat mannen, volgens het onderzoek van de Crown Clinic, hun onzekerheden van toen ze jonger waren, niet achter zich laten als ze 40 worden en dat tweederde van de baby's in Amerika een vader heeft van wie de gemiddelde leeftijd 32 jaar is.

Er is in dit onderzoek gekeken naar 1000 mannen en er werd rekening gehouden met factoren als levensstijl, het werkende leven en de dagelijkse routine. Het bleek dat een man gemiddeld vanaf zijn 54ste zich zo zeker voelt van zichzelf en tevreden is dat hij kan gaan leven als een volwassene. Er zijn een aantal dingen waar bijna alle mannen zich druk en zorgen over maken en die de basis vormen van dit 'later volwassen worden'. Deze angsten worden door de maatschappij nog steeds aangewakkerd.  

Ook beroemde mensen uit de showbizzwereld zijn meegenomen in het onderzoek, zoals Hugh Laurie, ook wel bekend als de beroemde Dr. House. Wat de klim van een man naar zijn volwassenheid er moeilijker op kan maken zijn z'n vele angsten en onzekerheden. Die kunnen betrekking hebben op geld, het lichaam of het gevoelsleven. Op volgorde van belangrijk naar minst belangrijk:

  1. De angst om niet zelf een huis te kunnen kopen.
  2. De angst om werkloos te zijn.
  3. Onzekerheden die lichamelijk van aard zijn zoals haarverlies en overgewicht.
  4. De angst om emotioneel onzeker te blijven.

De hekkensluiters van de top 10 zijn de angst om niet met pensioen te kunnen, angst voor armoede, scheiden en andere problemen die veel voorkomen in deze tijd.

We leven in een maatschappij waar de gemiddelde leeftijd gestegen is, zorgen hebben om werk heel gewoon is en waarin het leven veel meer kost. Door dit alles wordt het stichten van een traditioneel gezin (of op jezelf wonen) uitgesteld. Al met al dus een aantal angsten die door hoe de maatschappij nu is, alleen maar duidelijker naar voren komen. Het is dus niet erg verrassend dat mannen, die van oudsher de verantwoordelijkheden in het gezin dragen, niet zo staan te popelen om volwassen te worden...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt