Deze kunstenares maakt schitterende levensgrote beelden van wilgentakken - Curioctopus.nl
x
Deze kunstenares maakt schitterende…
Uit een onderzoek blijkt wat het perfecte leeftijdsverschil is voor een langdurige relatie Uit een statistiek van 2018 blijkt dat 90,5% van het plastic niet wordt gerecycled en dat schokt de wetenschappelijke gemeenschap

Deze kunstenares maakt schitterende levensgrote beelden van wilgentakken

07 Januari 2019 • Door Skip
5.688
Advertisement

Kunst kan vanuit alles ontstaan, je moet gewoon de juiste ingeving hebben, dat ene beetje creativiteit wil je uit het niets echt iets spectaculairs maken. Op het platteland van North Yorkshire maakt de jonge kunstenares Anna waanzinnige standbeelden door verschillende soorten wilgentakken te vlechten die ter plaatse groeien. Haar werk is de wereld rondgegaan en ze is nu op het internet bekend als "Anna & The Willow" (Anna en de Wilg).


Anna is een Engelse kunstenares afkomstig uit North Yorkshire, heeft een hart voor kunst, is waanzinnig creatief en is afgestudeerd in dierkunde. Wat deze dame kan doen is echt hartstikke uniek. Ze maakt namelijk met verschillende voor rietmanden bedoelde vlechttechnieken waanzinnig mooie beelden. Anna gebruikt 6 verschillende soorten wilg die groeien op de landerijen en vlecht ze ze zowel kleine manden als kleine standbeelden met dezelfde vaardigheid waarmee ze bijna 3 meter hoge figuren maakt! Het ligt voor de hand dat ze hierbij gebruik maakt van zelfgemaakte frames waar later de wilgen omheen gevlecht wordt.

1.

Advertisement

2.

3.

4.

Advertisement

5.

6.

Deze beelden die het midden houden tussen sprookjes en traditionele ambacht lijken hun plek wel te hebben gevonden in het bos. Mocht je op een dag aan het wandelen zijn over het platteland van North Yorkshire, mis dan niet je kans om de schitterende standbeelden van Anna & The Willow te bekijken!

Tags: KunstNatuurTradities
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt