Een stad van verlaten kastelen: het ziet eruit als een pretpark, maar het is een residentieel centrum in Turkije - Curioctopus.nl
x
Een stad van verlaten kastelen: het…
In Israël werd een buitenaards mineraal harder dan diamant ontdekt Deze grafiek laat zien hoe de overheidsschuld van alle staten van de wereld eruitziet

Een stad van verlaten kastelen: het ziet eruit als een pretpark, maar het is een residentieel centrum in Turkije

21 Januari 2019 • Door Janine
2.471
Advertisement

Een stad met honderden kleine kastelen is ontstaan in het noordoosten van Turkije. Op het eerste gezicht lijkt het misschien de ingang naar een pretpark gewijd aan het thema van sprookjes, en in plaats daarvan is het in alle opzichten een residentieel centrum. We kunnen niet zeggen "in een gewoon residentieel centrum", want dat komt duidelijk niet met de waarheid overeen: waar anders kun je een van de 723 kastelen kopen, compleet met merlons, cirkelvormige balkons en puntdaken?

Het centrum wordt Burj Al Babas genoemd en is gebouwd door het bouwbedrijf van de Sarot Group.

Het oorspronkelijke doel was om in de ogen van rijke buitenlandse investeerders aantrekkelijke woningen te bouwen, maar het ging anders. Het bedrijf is namelijk al failliet verklaard, deels veroorzaakt door de slechte economische trend van de afgelopen tijd in Turkije.

Vóór de faillietverklaring waren slechts 350 van de 723 kastelen verkocht, voornamelijk aan Arabische investeerders.

Maar bij het nieuws van het falen van het project hebben ook de kopers een stapje terug gedaan en zich teruggetrokken van hun aankopen.

Advertisement

Nu is het residentiële centrum onbewoond en ziet er spookachtig uit.

De bouwers hopen dat met het herstel van de economische recessie, de verkoop resultaten zal boeken.

Bovendien is de prijs van een kasteel niet zo hoog: van 400.000 tot 500.000 dollar. Maar je kunt je afvragen: welke rijke investeerder zou accepteren om in een kasteel te wonen dat er hetzelfde uitziet als 723 andere kastelen, in een residentieel centrum waar het zelfs moeilijk is om te zien wat zich achter het puntdak van de buren bevindt?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt