Turkije: tijdens de bouw van een winkelcentrum kwam een enorme ondergrondse stad aan het licht - Curioctopus.nl
x
Turkije: tijdens de bouw van een winkelcentrum…
11 oude mysteries die experts nog steeds niet hebben opgelost 30 fantastische driedimensionale illusies ontworpen door de artiest die bekend staat als

Turkije: tijdens de bouw van een winkelcentrum kwam een enorme ondergrondse stad aan het licht

29 Januari 2019 • Door Janine
6.614
Advertisement

Als we door een dwarsdoorsnede van onze steden zouden kunnen kijken, zouden we waarschijnlijk ontdekken dat onder de dikke laag asfalt en beton resten liggen van degenen die, lang voor ons, op dezelfde plaatsen woonden.

Oude vondsten aan het licht brengen door een paar meter diep te graven, kan in sommige steden, zoals bijvoorbeeld Rome, heel gewoon zijn, maar elders een grote verrassing: het is het geval van de stad Nevşehir, in de Turkse regio Cappadocië, waar de bouwwerkzaamheden van een winkelcentrum een immense ondergrondse stad aan het licht hebben gebracht.

Nevşehir is een klein stadje in Cappadocië, Turkije.

In 2013 besliste de administratie om aan een renovatieproject van een aantal gebieden te beginnen, inclusief dat van het oude kasteel.

Advertisement

Direct na de aanvang van de werkzaamheden werden enkele lege gebieden onder de grond opgemerkt: archeologen werden naar het gebied gestuurd om het te inspecteren.

Op deze manier werd een uitgebreid netwerk van ondergrondse tunnels gevonden, waarvan niemand eerder iets had opgemerkt.

Terwijl ze door een van de tunnels klommen, kwamen de experts tot een verrassende ontdekking.

Advertisement

Onder de stad was een grote structuur van kamers, elk met een herkenbare functie: keukens, kapellen, ontmoetingsplekken en zelfs een kleine kelder.

Talloze vondsten werden gedaan die de mogelijkheid gaven om de oude nederzetting te dateren: de kamers herbergden een beschaving tussen het Byzantijnse Rijk en de Ottomaanse verovering (1453).

Advertisement

Met name de ontdekking van geperst linnen, gebruikt om lampolie te produceren, bevestigde archeologen dat de stad ook op het moment van gebruik ondergronds was.

Volgens deskundigen besloeg de nederzetting een derde van de stad Derinkuyu, de beroemdste ondergrondse stad van Cappadocië.

Advertisement

De omvang van de nederzetting suggereert dat het werd gebruikt tijdens langdurige oorlogsperioden tegen christenen als een ondergronds toevluchtsoord.

Als de vijanden in de kelder konden komen, zouden ze in lange smalle tunnels terechtkomen, waardoor ze een gemakkelijk doelwit werden voor verdedigende inwoners.

De ondergrondse nederzetting werd ontvolkt omdat religieuze vervolgingen zeldzaam werden.

Het project dat leidde tot de ontdekking van de vondsten werd uiteraard verplaatst: de stad wil het gebied tot een toeristische trekpleister maken.

"Wanneer de oude stad volledig aan het licht zal zijn gekomen, zullen de bestemmingen van Cappadocië een belangrijke revolutie ondergaan", zei burgemeester Hasan Ünver.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt