Wetenschappers hebben misschien een manier gevonden om de zon te verduisteren om de opwarming van de aarde tegen te gaan

Janine image
door Janine

27 Maart 2019

Wetenschappers hebben misschien een manier gevonden om de zon te verduisteren om de opwarming van de aarde tegen te gaan
Advertisement

Het fenomeen van de opwarming van de aarde is een van de meest enstige problemen van de recente wetenschap; onder de belangrijkste alarmbellen dat onze aarde in groot gevaar verkeert, hebben de mogelijke en denkbare oplossingen van het nieuwste onderzoek zich opengesteld voor verschillende scenario's.

Wetenschappers van Harvard hebben misschien een oplossing bedacht die te mooi klinkt om waar te zijn. En het is geen toeval dat de opwarming van de aarde en de verwoestende gevolgen ervan nog steeds een lastig probleem is onder politici en wetenschappers.

via businessinsider.com

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Volgens een studie gepubliceerd in Nature Climate Change evalueren onderzoekers wat er zou kunnen gebeuren als ze deeltjes zouden kunnen introduceren die zonlicht reflecteren in de atmosfeer van de aarde. In samenwerking met onderzoekers van MIT en Princeton, stelde de groep voor dat het de opwarming van de aarde zou vertragen door de hoeveelheid zonlicht die het aardoppervlak bereikt te verminderen.

Ja, je leest het goed! De technologie waarvan het team van wetenschappers van Princeton wil profiteren, wordt in feite solar-geo-engineering of zonne-geotechnologie genoemd.

Advertisement
TheDigitalArtist/Pixabay

TheDigitalArtist/Pixabay

Het belangrijkste om te benadrukken is echter dat de onderzoekers niet suggereren dat de methode een oplossing is voor de toenemende tendens in het broeikaseffect; geotechnische zonne-energie-technologie is niet ontworpen om de temperaturen terug te brengen tot pre-industriële niveaus of om de echte kern van het probleem aan te pakken: de hoeveelheid koolstofdioxide die we produceren.

Post-doctoraal onderzoeker aan de faculteit van technische en toegepaste wetenschappen van John A. Paulson aan Harvard, Peter Irvine, was de belangrijkste pleitbezorger van de studie.

Pxhere

Pxhere

Deze studie zou wereldwijde voordelen kunnen bieden zonder problemen in andere delen van de wereld te verergeren. Om dit te doen, gebruikte het team van Harvard een hypermodern model met hoge resolutie om extreme regenval en tropische orkanen in sommige delen van de planeet Aarde te simuleren.

Onderzoekers hebben temperatuur en regenval, en beschikbaarheid van water onderzocht en ook de intensiteit van tropische stormen gemeten, wat een verbazingwekkende ontdekking tot gevolg had: halvering van de opwarming van de aarde door geo-engineering zou niet alleen de planeet afkoelen, maar er zou een gematigde verandering zijn in de beschikbaarheid van water en extreme regenval in veel gebieden op de wereld.

Hoewel het onderzoek door wetenschappers van Harvard niet de ultieme oplossing is voor het broeikaseffect, hopen we dat de positieve resultaten van het team onze aarde kunnen redden voordat het te laat is.

Advertisement