Een Duitse professor schildert een observatorium net als R2-D2, de schattige robot uit Star Wars - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Duitse professor schildert een observatorium…
Een moeder zet de verschillen tussen het eerste en tweede kind zwart op wit, en we kunnen niet anders dan ze bevestigen 11 dieren die het melanisme meer zwart maakten dan de nacht, met een verbazingwekkend effect

Een Duitse professor schildert een observatorium net als R2-D2, de schattige robot uit Star Wars

Door Janine
868
Advertisement

In een verre melkweg, maar in werkelijkheid in Duitsland, heeft Hubert Zitt, een professor aan de Zweibrücken Universiteit van Toegepaste Wetenschappen en bekend om zijn wetenschappelijke conferenties gewijd aan de Star Trek en Star Wars sagen, samen met een klein team het Zweibrück Observatorium van de Vereniging Natuurlijke Wetenschappen getransformeerd in een gigantische R2-D2 en de resultaten van de restauratie hebben ervoor gezorgd dat de meest verwoede fans van de filmserie hun ogen niet konden geloven.

De science fiction professor voltooide het project in september 2018, geholpen door zijn schoonvader Horst Helle, de meesterschilder Klaus Ruffing en verschillende studenten en ving meteen de aandacht van Star Wars-fans over de hele wereld.

Dr. Hubert Zitt begon, ondanks zijn bekendheid aan zijn universiteit vanwege zijn ervaring in Star Wars en Star Trek, zijn carrière in elektrotechniek. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Saarland op het gebied van de elektrotechnische systeemtheorie en heeft nu een vaste aanstelling als hoogleraar aan de universiteit van Toegepaste Wetenschappen van Kaiserslautern, Zweibrücken. Wanneer hij geen elektrotechniek doceert, verspreidt Zitt zijn passie voor de popcultuur aan zijn nerd studenten.

Advertisement

Zitt heeft zoveel erkenning gekregen op zijn vakgebied dat hij in 2008 het voorwoord van het boek Star Trek in Duitsland schreef met de zoon van Star Trek-uitvinder Gene Roddenberry. In het herfstsemester van dat jaar werd de professor regulier docent bij de University of the Incarnate Word in San Antonio, Texas, en geeft les in de natuurkunde van Star Trek.

Zijn passie voor popcultuur stroomde vervolgens door in de sciencefiction-saga van Star Wars, en het verrassende resultaat met de kenmerken van de schattige robot R2-D2, een van de meest geliefde en gespeelde personages uit de Star Wars-serie, is iets om trots op te zijn!

R2-D2 bewaakt daarom fier de Duitse universiteit van Zweibrücken, maar wetende hoe nerd deze professor is, zou misschien zelfs de C-3PO-robot hem in de toekomst kunnen vergezellen? We kijken er naar uit om te zien wat deze enorme fan voor ons in petto heeft. Moge de kracht met hem zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt