Deze woonwijk heeft een stadstuin van bijna 500 vierkante meter: de foto’s zijn adembenemend - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze woonwijk heeft een stadstuin van…
De sarcofagen van Karajia in Peru: dit zijn de oude mausoleums die op een recordhoogte van 2000 meter staan De impact van een meteoriet op aarde is geen verre mogelijkheid: de waarschuwing van de beheerder van de NASA

Deze woonwijk heeft een stadstuin van bijna 500 vierkante meter: de foto’s zijn adembenemend

Door Janine
1.272
Advertisement

Als we je vertellen dat er in de metropool New York, met een adembenemend uitzicht op het iconische Vrijheidsbeeld, een moderne, vooruitstrevende, innovatieve woonwijk is die tegelijkertijd oog heeft voor groene kwesties? Het zou moeilijk te geloven zijn in een van de grootste stedelijke agglomeraties ter wereld. En toch omvat deze residentie een echte "stedelijke boerderij" van ongeveer 500 vierkante meter!

De woonwijk ligt in het gebied van Staten Island, op een steenworp afstand van het Vrijheidsbeeld en langs de noordkust van de Big Apple; Staten Island Urby is verspreid over ongeveer 3200 vierkante meter 571 gestructureerde huisvestingseenheden; de stadsboerderij van de residentie is de bron van een echt stedelijk agrarisch bedrijf, bekend onder de naam Rabbit's Garden, die zijn variëteit aan groenten, kruiden en zelfs planten en bloemen produceert met bio-dynamische en bio-intensieve methoden voor verschillende klanten voor de groothandel.

De bewoners van Urby hebben daarom de mogelijkheid om de producten in hun eigen keuken te gebruiken en vertrouwd te raken met de verschillende landbouwtechnieken; het tuinteam van de woonwijk biedt educatieve workshops, van koken en tuinieren tot kunst, van wetenschap tot duurzaamheid. Enkele van de geplande evenementen voor 2019 zijn vrijwilligersdagen in de gemeenschap, een seminar over composteren, zakelijke diners en zelfs kookcursussen!

Advertisement

Het ontwerp van Urby combineert op perfecte wijze het belang van een groen leven met de meest comfortabele moderne architectuuroplossingen; de overvloed aan gemeenschappelijke gebieden en veel ruimte en licht stellen Staten Island Urby in staat om haar bewoners ook diensten aan te bieden, zoals een volledig uitgeruste fitnessruimte, een verwarmd zoutwaterzwembad, horecagelegenheden en sociale ontmoetingsplekken voor socialisatie en vertrouwdheid met elkaar.

Onnodig hieraan toe te voegen dat het panoramapunt met Wi-Fi-functionaliteit ervoor zorgt dat alle bewoners verbonden blijven, terwijl de buitenplaatsen met vuurkorven en ontspanningsruimten sociale interacties en collectieve creativiteit inspireren, hoewel het niet onmogelijk is om meer intieme en comfortabele ruimtes te vinden om een goed boek te lezen of te werken met je eigen laptop.

Rabbit's Garden wordt gerund door de boerin Olivia Gamber, al jarenlang gepassioneerd door stadslandbouw en afgestudeerd in Milieustudies en met jarenlange ervaring in de gemeenschapstuin van Staten Island. De woonwijk van Urby is gemaakt door vastgoedontwikkelaar en hotelier David Barry. Urby heeft ook nog twee vergelijkbare gemeenschappen in Jersey City en Harrison, New Jersey, en is van plan om in de toekomst andere huisvestingsoplossingen te blijven ontwikkelen die innovatie en gevoeligheid voor groen combineren.

Een geweldig initiatief in het hart van een van de dichtstbevolkte metropolen ter wereld, een onuitputtelijke bron van innovatie en nieuwe stedelijke ruimtes. Met het oog op de omgeving en groene gewaarheid!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt