India: een fotograaf maakt prachtige beelden van de Indiase reuzeneekhoorn die een meter lang kan worden

Janine image
door Janine

10 Mei 2019

India: een fotograaf maakt prachtige beelden van de Indiase reuzeneekhoorn die een meter lang kan worden
Advertisement

Een ongelooflijk knaagdier, met een echt fascinerende kleurrijke vacht, die werd vereeuwigd op de foto’s van de amateur natuurfotograaf Kaushik Vijayan.

De 39-jarige Indiër heeft namelijk het geluk gehad tegenover een exemplaar te staan van een gigantische eekhoorn uit Malabar, een zeer moeilijk te observeren soort, bekend om zijn grote omvang en zijn bijzondere kleuren.

via Twitter

Advertisement

De foto’s, gepost op de sociale netwerken van de fotograaf, gingen al snel de wereld over en werden viraal. Kaushik kreeg enorm veel complimenten en reacties van bewondering, waarop hij met een tevreden gevoel reageerde.

De locatie van dit geweldige dier is Zuid-India, om precies te zijn het district Pathanamthitta. Kaushik verklaarde daar op vakantie te zijn en besloot het moment te grijpen om een paar foto’s mee naar huis te nemen van de Ratufa indica, de wetenschappelijke naam van dit grote knaagdier.

Advertisement

Het is een heel bijzondere eekhoorn, heel anders dan wat we gewend zijn te zien in Europese parken of bossen. De lengte, inclusief de staart, kan namelijk een meter overschrijden. Zijn kleuren zijn ook ongelooflijk, omdat ze kunnen variëren van paars tot beige, tot crème, donkerbruin en ontelbare tinten.

https://www.instagram.com/p/Bl...

De uniekheid van deze eekhoorns zit hem niet zozeer in hun aantal als in de moeilijkheid om ze waar te nemen. Hun karakter is nogal schuw, en ze hebben de neiging om verlegen in de bomen te blijven.

Vergeet niet het Instagram-profiel van Kaushik Vijayan te bezoeken, waar je nog veel andere ongelooflijk naturalistische foto's kunt vinden, zoals deze:

Advertisement