India: een fotograaf maakt prachtige beelden van de Indiase reuzeneekhoorn die een meter lang kan worden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
India: een fotograaf maakt prachtige…
Wat betekent het om 4 dochters op te voeden? De Moeders met drie kinderen zijn het meest gestrest: dat onthult een verrassend onderzoek

India: een fotograaf maakt prachtige beelden van de Indiase reuzeneekhoorn die een meter lang kan worden

732
Advertisement

Een ongelooflijk knaagdier, met een echt fascinerende kleurrijke vacht, die werd vereeuwigd op de foto’s van de amateur natuurfotograaf Kaushik Vijayan.

De 39-jarige Indiër heeft namelijk het geluk gehad tegenover een exemplaar te staan van een gigantische eekhoorn uit Malabar, een zeer moeilijk te observeren soort, bekend om zijn grote omvang en zijn bijzondere kleuren.

via: Twitter

De foto’s, gepost op de sociale netwerken van de fotograaf, gingen al snel de wereld over en werden viraal. Kaushik kreeg enorm veel complimenten en reacties van bewondering, waarop hij met een tevreden gevoel reageerde.

De locatie van dit geweldige dier is Zuid-India, om precies te zijn het district Pathanamthitta. Kaushik verklaarde daar op vakantie te zijn en besloot het moment te grijpen om een paar foto’s mee naar huis te nemen van de Ratufa indica, de wetenschappelijke naam van dit grote knaagdier.

Het is een heel bijzondere eekhoorn, heel anders dan wat we gewend zijn te zien in Europese parken of bossen. De lengte, inclusief de staart, kan namelijk een meter overschrijden. Zijn kleuren zijn ook ongelooflijk, omdat ze kunnen variëren van paars tot beige, tot crème, donkerbruin en ontelbare tinten.

Advertisement

De uniekheid van deze eekhoorns zit hem niet zozeer in hun aantal als in de moeilijkheid om ze waar te nemen. Hun karakter is nogal schuw, en ze hebben de neiging om verlegen in de bomen te blijven.

Vergeet niet het Instagram-profiel van Kaushik Vijayan te bezoeken, waar je nog veel andere ongelooflijk naturalistische foto's kunt vinden, zoals deze:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt