Heb je last van rugpijn? Met deze eenvoudige oefening zou je het vaarwel kunnen zeggen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Heb je last van rugpijn? Met deze eenvoudige…
Altijd ja zeggen maakt ons ongelukkig: 6 tips om wat vaker Onderzoekers verklaren koala's

Heb je last van rugpijn? Met deze eenvoudige oefening zou je het vaarwel kunnen zeggen

5.007
Advertisement

Rugpijn is een probleem dat voor veel mensen een ware nachtmerrie kan blijken te zijn. Van wat ongemak ondervinden, misschien als gevolg van een onjuiste houding terwijl we achter de computer zitten, tijdens het rijden, lopen of slapen, kunnen we zulke hevige pijnen krijgen dat ze onze bewegingen bijna kunnen belemmeren.

Als onze rugpijn chronisch is, is het zinvol om zo snel mogelijk naar oplossing te zoeken. Hoe? Allereerst is fysieke activiteit fundamenteel, net als de correcte houding van ons lichaam, om te voorkomen dat op de lange termijn veel ernstiger problemen kunnen optreden dan "eenvoudige" pijn.

Als we de neiging hebben om lui te zijn, of niet veel tijd hebben om ons te wijden aan specifieke cursussen gymnastiek of posturale oefeningen, kunnen we voor een plotselinge rugpijn deze oefening proberen die velen “wonderbaarlijk” hebben genoemd.

Dit zijn bewegingen die we in slechts een paar minuten kunnen uitvoeren, liggend, aanbevolen door vele fysiotherapeuten die doen denken aan enkele typische Pilates-oefeningen.

De oefening bleek erg nuttig, zowel bij beginnende pijn als bij langdurig ongemak. In dit tweede geval is het goed om het ongeveer om het uur te herhalen, na korte tijd zouden we concrete voordelen moeten ervaren. Het is duidelijk dat als de pijn verergert en niveaus bereikt die ons verhinderen om te bewegen, het noodzakelijk zal zijn om op medisch niveau in te grijpen. Maar voor de beginfasen en de last die “te overzien is” kun je het proberen: zo gaat het in zijn werk.

De uit te voeren bewegingen

Zoals je in de video hierboven kunt zien, wordt de oefening liggend uitgevoerd en bestaat deze uit drie fasen, die verschillende keren herhaald moeten worden.

Eerst voegen we de benen bij elkaar en buigen we de knieën, zodat de voetzolen op de grond rusten. We leggen onze handen op de heupen en tillen het bekken op. Laat het dan naar rechts en naar links draaien, terwijl het bovenlichaam stil blijft liggen.

Advertisement

In een tweede moment, met de armen op de grond naast je, zwaaien we met het bewegen van de knieën naar rechts en naar links, en daarbij blijven we stil liggen.

Breng tenslotte je knieën naar je borst en “omhels ze" met je handen. Op dit punt brengen we onze benen dichterbij en verder uit elkaar, waarbij we opletten het bovenlichaam niet te bewegen, maar alleen ons onderste deel dat, door dichter bij de borst te komen, de rug zal "rekken".

Waar wachten we nog op? Als we last hebben van de onderrug, laten we dan proberen te gaan liggen en een paar minuten te nemen om onze rug te "herstellen"!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt