Een Japans bedrijf maakt theezakjes die “tot leven komen” in je kopje - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Japans bedrijf maakt theezakjes…
Vervuiling zonder controle: hier zijn 12 angstaanjagende foto's die op scholen moeten worden geprojecteerd Het geheim van succes hangt sterk af van de persoon met wie je besluit te trouwen

Een Japans bedrijf maakt theezakjes die “tot leven komen” in je kopje

Door Janine
1.271
Advertisement

In Japan is thee verbonden aan een eeuwenoude traditie die voorziet in dagelijkse consumptie door de meerderheid van de Japanners. De meest voorkomende variëteit is groene thee, delicaat en met een laag cafeïnegehalte. Aanvankelijk, in oudere tijden, was de consumptie van thee gereserveerd voor de aristocratie en pas later verspreidde het zich onder de rest van de bevolking. Wat al deze jaren constant is gebleven, is echter het traditionele ontwerp van theezakjes, over de hele wereld hetzelfde. Japan is echter zo'n innovatief land dat het een revolutie heeft ontketend in het uiterlijk van deze klassieke zakjes, waardoor het in iets absoluut origineels is veranderd!

Het Japanse bedrijf Ocean Teabag heeft een revolutie ontketend op het gebied van theezakjes, met hun "schattige" zakjes in de vorm van zeedieren. Het Japanse merk werkte, voor de realisatie van dit project, samen met een eigenzinnige winkel en een boekwinkel, Village Vanguard, om een op maat gemaakte serie theezakjes met als thema dieren te maken.

Deze zeer originele zakjes bevatten dieren zoals kwallen, inktvissen, pissebedden en zelfs sommige landdieren. Maar de eigenaardigheden eindigen hier niet! Eenmaal toegevoegd aan het kopje, komt het theezakje plotseling tot leven: het lijkt alsof een echt schepsel in je thee zwemt!

Advertisement

De theezakjes kosten 1.820 yen, ongeveer 14 euro - misschien een beetje duur, maar het is moeilijk om ze te weerstaan en ze minstens één keer in je leven te proberen. In een interview zeiden de makers van het Japanse bedrijf dat ze 3 jaar geleden aan dit project begonnen en hun eerste prototype een zakje met dolfijnen was (die later als hoogtepunt in de collectie bleef).

De zakjes worden vergezeld door verschillende soorten thee, die zich aanpassen aan het dier dat erin zit. Het inktvisvormige zakje is bijvoorbeeld gevuld met Pu'er zwarte thee - geïnspireerd op inktvisinkt en heeft een vrij zoete smaak. Het octopusvormige zakje is daarentegen gevuld met Keemun zwarte thee.

Voorlopig lijken de meest populaire zakjes onder klanten die in de vorm van octopus en inktvis, maar je kunt ook andere leuke dieren op de markt vinden. Meer dan 50 verschillende modellen zijn nu beschikbaar in hun online winkel - de pinguïn hoort bijvoorbeeld bij een heerlijke kamille.

Advertisement
Advertisement

Wat zou je ervan zeggen om even te ontspannen en een lekker kopje thee te drinken in het gezelschap van deze fantastische zakjes?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt