De fascinerende beelden van zandkorrels tot 300 keer vergroot

Janine image
door Janine

13 Juli 2019

De fascinerende beelden van zandkorrels tot 300 keer vergroot
Advertisement

Hoe mooi zou het zijn als we in een zandkorrel konden kruipen en ontdekken hoe de werkelijkheid vanuit dat perspectief eruit ziet! Fantaseren kost niets en om ons te helpen onze dromen werkelijkheid te laten worden, heeft de wetenschap met zijn ontdekkingen in de afgelopen eeuwen en in het heden een nog verrassender en mogelijker toekomst gecreëerd. En als we konden weten waar een zandkorrel uit bestaat? Dr. Gary Greenberg heeft een antwoord op deze vraag.

via Sand Grains

Advertisement
Sandgrains

Sandgrains

Fotograaf en filmmaker tot de leeftijd van 33 jaar, verhuisde Greenberg van Los Angeles naar Londen om een doctoraat in biomedisch onderzoek te behalen en raakte gepassioneerd door de macro optische fotografie. Nu woont Greenberg op het eiland Hawaï, waar hij de zandkorrels van de prachtige stranden van de exotische plaats heeft onderworpen aan een technologische "lens" wat het mogelijk heeft gemaakt om de structuur van de kleinste elementen die onze mooiste stranden vormen 300 keer te vergoten ten opzichte van het menselijk oog.

Advertisement
Sandgrains

Sandgrains

De visuele resultaten van de microscopische vergroting van de zandkorrels van Dr. Gary Greenberg hebben eindelijk het mysterie onthuld: in de korrels bevindt zich een wereld die bestaat uit mariene organismen, zowel groot als klein, en met verbluffende en onverwachte vormen en kleuren; zelfs compleet verschillende rotsen en mineralen delen de aanwezigheid van mariene organismen, die het "macroscopische" aspect van het zand een bijna magische verschijning geven!

Sandgrains

Sandgrains

Sandgrains

Sandgrains

Sandgrains

Sandgrains

De door Greenberg verkregen afbeeldingen doen ons denken aan de ingrediënten van een kleurrijke maar erg smakelijke soep, of enkele van de meest fantasierijke snoepjes of gebakjes die je in de beste winkels kunt vinden. Afhankelijk van je verbeelding, is één ding zeker: wat is de natuurlijke wereld gezien met een vergrootglas toch mooi!

Advertisement