Dit is MADI, het opvouwbare, goedkope en groene huis dat in slechts 6 uur kan worden gemonteerd

Janine image
door Janine

31 Augustus 2019

Dit is MADI, het opvouwbare, goedkope en groene huis dat in slechts 6 uur kan worden gemonteerd
Advertisement

Voor veel mensen is verhuizen of het vinden van een huis waar ze altijd van hebben gedroomd een moeilijk doel om te bereiken. Vooral vanwege de kosten, maar ook voor de tijd die je kwijt bent en de moeilijkheid om alles wat nodig is in een huis te combineren.

Het is niet gemakkelijker om te beslissen om een huis te bouwen, een onderneming waarvoor de aankoop van grond en het bouwproces voor grote problemen kunnen zorgen.

Het project van een Italiaans bedrijf dat we je gaan beschrijven, heeft echter aan dit alles gedacht en is erin geslaagd om een echt originele, praktische, voordelige en eco-duurzame oplossing voor te stellen. Laten we eens kijken wat het is.

via Independent

Advertisement
M.A.D.I.

M.A.D.I.

Het heet MADI, Modulo Abitativo Dispiegabile, wat Italiaans is voor “verplaatsbare behuizingsmodule”. Simpel gezegd, is het een geprefabriceerd vouwhuis, samengesteld uit verschillende modules, die in slechts 6 uur kunnen worden opgetrokken. Precies: een zeer korte tijd om een huis te krijgen waarvoor de huurders niets hoeven op te geven.

Badkamer, keuken, elektriciteit en sanitair: MADI heeft alles, ook als je slechts één module koopt. In feite heeft deze optie een grootte van 27 vierkante meter, oplopend tot 54 en 84 met twee of drie modules. Kortom: absoluut normale maten voor comfortabele huizen die, als ze op de traditionele manier worden gekocht, veel geld kunnen kosten.

Advertisement
M.A.D.I.

M.A.D.I.

Dit bijzondere Italiaanse huis, kost daarentegen vanaf 28 duizend euro voor een module tot 46 duizend en 62 duizend euro voor oplossingen met twee en drie modules. Het is zeker zeldzaam om huizen van die afmetingen, nieuw en comfortabel, voor dergelijke bedragen te vinden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de bruikbaarheid van MADI echt opmerkelijk is en het een unieke keuze voor huisvesting betekent.

M.A.D.I.

M.A.D.I.

Het huis kan in feite worden gedemonteerd en van de ene naar de andere kant worden getransporteerd, afhankelijk van de behoeften. Het heeft geen fundamenten in beton nodig, maar het is voorzien van een regelmatige anti-seismische certificering. En als dit nog steeds niet voldoende is, kan MADI ook worden uitgerust met fotovoltaïsche panelen, die op een efficiënte en ecologische manier kunnen worden aangedreven.

M.A.D.I.

M.A.D.I.

Een originele en mooie oplossing om overal comfortabel te wonen: wie weet of dergelijke alternatieven voor klassiek bouwen de woonmodellen van de toekomst zullen worden!

Advertisement