In Canada is het zo koud dat er een competitie is voor het meest extravagante en originele bevroren kapsel - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Canada is het zo koud dat er een…
Een drone slaagt erin om een enorme “bijeenkomst” van zeeschildpadden te filmen, een van de grootste ooit gedocumenteerd Goed nieuws voor de Bengaalse tijger die met uitsterven wordt bedreigd: in India zijn 11 welpen geboren

In Canada is het zo koud dat er een competitie is voor het meest extravagante en originele bevroren kapsel

Door Janine
6.329
Advertisement

Velen weten dat het erg koud kan zijn in Canada, maar soms moet je het gewoon zien om het echt te geloven! De hete baden van Takhini, gelegen op het noordelijk grondgebied van de regio Yukon, deelden foto's van wat er gebeurt met nat haar wanneer de temperaturen dramatisch dalen tijdens de wintermaanden. Bezoekers aan de baden krijgen, binnen een paar seconden nadat ze met nat haar uit het zwembad komen, bijna onmiddellijk "ijspegels" op hun haar!

Deze mineraalwater zwembaden, voorheen thermale baden van Takhini genoemd, trekken al eeuwen bezoekers naar de Canadese regio Whitehorse. Het gebied werd aanvankelijk gebruikt als een natuurlijke bron en werd vervolgens verkocht voor commercieel gebruik in de vroege jaren 1900. Voor een bepaalde periode gebruikte zelfs het Amerikaanse leger de zwembaden om te ontspannen na lange dagen van het bouwen van de Alaska Highway.

Tegenwoordig is het mogelijk om het hele jaar door de zwembaden te bezoeken, die op 47 graden Celsius blijven, ongeacht de buitentemperatuur. Duikend in het zwembad, kun je de omliggende bergen en bossen in alle rust bewonderen; het zwembadwater is ook rijk aan calcium, magnesium en ijzer, maar volledig vrij van zwavel.

Advertisement

Vanaf 2011 begon de wedstrijd van haarbevriezing als een uitdaging die rechtstreeks van de eigenaar van het zwembad ontstond. Hij vroeg zijn zwemmers om hun haar in het water te laten vallen en er snel een aparte en originele stijl van te maken voordat het bevroor; later werden selfies gemaakt en degenen die het mooiste bevroren haar op de foto's hadden, wonnen de grappige wedstrijd!

Tussen november en maart van elke winter en wanneer de temperatuur -20 graden Celsius of meer bereikt, kunnen bezoekers van het zwembad deelnemen aan de wedstrijd. Neem een selfie van je bevroren haarkapsel en stuur het naar Takhini om je toegang te garanderen. Bevriezing van haar, zoals de eigenaar van de zwembaden zegt, beschadigt het haar niet; het enige wat je hoeft te doen is je hoofd in het hete zwembadwater te leggen en het vervolgens eruit te halen om je haar binnen de kortste keren te zien bevriezen. En voor degenen die kaal zijn... ook pruiken zijn welkom zodat iedereen kan deelnemen!

De winnaars worden bekendgemaakt tegen de komst van de lente, met contant geld en prijzen toegekend aan de beste mannenfoto, de beste vrouwenfoto, de meest creatieve foto en de beste groepsfoto. Bekijk deze ongelooflijke en leuke galerij van amateur-selfies die hebben deelgenomen aan de wedstrijden van de afgelopen jaren!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Deze galerij met afbeeldingen van de afgelopen wedstrijden deed ons echt… bevriezen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt